torstai 5. syyskuuta 2019

Ensivoitto surun keskellä

Belgian Grand Prix-viikonloppu sai surullisen käänteen, kun nuori ranskalainen Anthoine Hubert menehtyi F2-luokan kilpailussa. Hänen muistokseen pidettiin hiljainen hetki, yleisö taputti kilpailun 19. kierroksella ja shamppanjat jätettiin ruiskuttamatta. Autoihin oli jo ilmestynyt muistotarroja ja niitä tulee lisää tulevan viikonlopun Monzan kisassa.

Urana ensimmäiseen vuoittoon ajanut Charles Leclerc omisti voiton Hubertille, jonka kanssa hän ajoi pojankloppiaisena samoissa karting-kisoissa. Hän hallitsi kilpailua alusta loppuun. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ajoivat sijoille kaksi ja kolme. Epäonnisimmat kuljettajat olivat Mclarenin Lando Norris ja Alfa Romeon Antonio Giovinazzi, joiden pistesijat haihtuivat viimeisellä kierroksella. Brtin auto hyytyi maalisuoralle tultaessa ja italiainen ajoi ulos Pouhon-kaarteessa.
Kimi Räikkösen ja Max Verstappenin kilpailu meni piloille kaksikon yhteentörmäykseen ensimmäisellä kierroksella ja tästä on riittänyt parranpärinää F1-Forumilla. Max ajoi ulos Eau Rougessa yrittäessään jatkaa hajonneella autolla. Kimi pääsi varikolle ja sai uuden etusiiven, mutta tällä ei ollut merkitystä. Vain Robert Kubica jäi hänen taakseen.

Sitten Indycar-raporttiin.

Colton Herta sai hyvä lähdön ja piti kärkipaikkansa Scott Dixonin, Jack Harveyn ja Will Power seuratessa. Avausmutkan shikaaniin jäivät Graham Rahal ja Conor Daly. Myös Zach Veachin kisa loppui samaan paikkaan. 13. kierroksella Ryan Hunter-Reay yritti estää Alexander Rossin ohituksen, mutta lukitsi renkaaansa ja osui Harveeyn - jälleen samassa mutkassa. Hertalla ongelmia pehmeiden renkaiden kanssa ja 37. kierroksella Scott Dixon ohtti hänet 9. mutkassa. Hetkeä myöhemmin myös Will Power ja Rossi kuittasivat paalumiehen.

Dixonin autosta katosi tehot 52. kierroskella ja Indycarin jäämies joutui luovuttamaan johtonsa Powerille. Felix Rosenqvist pysyi Will Powerin kannassa, kiitos pehmeiden renkaiden säästelyn. Viimeisen stintin aikana kärki pysyi muuttumattomana. Powerin johto hupeni, kun seitsemän kierrosta ruutulipusta Santino Ferrucci auto hyytyi pääsuoralle. Kun turva-auto poistui, edessä oli neljän kierroksen sprintti. Mitään dramaattista ei tapahtunut, vaan Power otti uransa ensimmäisen voiton Portlandin radalla. Felix Rosenqvist oli toinen ja kolmanneksi ajoi Rossi.

Kauden päätöskilpailu ajetaan kenties yhdysvaltain legendaarisimmalla mooottoriradalla Laguna Secalla. Mestaruuteen on mahdollisuudet kärkinelikolla Newgarden-Rossi-Pagenaud-Dixon. Finaalikisasta jaetaan tuplapisteet. Newgardenilla on pienoinen etu, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 22. syyskuuta tiedämme, kuka on vuoden 2019 Indycar-mestari.