maanantai 15. maaliskuuta 2021

F1-kausi on ovella

Formula 1-kauden testit ajettiin viikonloppuna Bahrainissa ja vaihtelevien olosuhteiden ja kuljettajien ajamien kierrosmäärien vuoksi on hankalaa tehdä suoraa vertailua, mikä talli on ennakkosuosikin asemassa alkavan kauden suhteen.

Red Bull aikoo todenteolla haastaa Mercedesin maailmanmestaruustaistossa. Max Verstappen oli läpi viikonlopun nopeimipien joukossa ja uusi tallitoveri Sergio Perez ajoi tasaisia kierroksia, Meksikolaisen varmuus auttaa itävaltalaistallia mestaruustaistossa.

Mercedesillä oli testeissä paljolti teknisiä ongelmia, mutta Valtteri Bottasin vauhti ei ole kadonnut, ikävämpää porua aiheutti julkisuudessa hänen kieltäytyminen koronarokotteen ottamisesta. Luottaa näköjään enemmän Sanna Marinin hallitukseen, kuin Bahrainin valtion tarjoamaan apuun - he tarjoavat sitä ilmaiseksi.

Tämän kauden tulokkailla ei ollut yliyrittämisen aikeita, vaan jokainen keskittyi auton sinuiksi pääsemiseen. Japanin Yuki Tsunoda ajoi nopeita kierroksia, vaikka hän aukaisi takasiipensä 200 metriä ennen rataan merkittyä aluetta. Tämä temppu on testeissä sallittua. Haasin Mick Schumacher ja Nikita Mazepin ottivat selkoa Haas-autonsa vahvuudesta, jos sitä oikeastaan on. Sijoitukset olivat kymmenen nopeimman alapuolella. Todellinen vauhti nähdään kauden avauskilpailussa.

Alfa Romeon kaksikko Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi osoittivat paikkoittain hyvää vauhtia, mihin selityksensä antaa Ferrari-moottorin parantunut teho, Myös emotallissa oltiin tyytyväisiä viikonloppuun, kun Charles Leclerc ja Carlos Sainz ajoivat kärjen tuntumassa.

Samaan pysyivät myös tummanvihreät Aston Martinit. Sebastian Vettel ja Lance Stroll olivat jatkuvat viiden parhaan joukossa. McLarenin paluu Mercedesin moottoriasiakkaksi osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Lando Norris ja Daniel Ricciardo ajoivat huippukierroksia etenkin perjantaina.

Paluun lajiin tehnyt Fernando Alonso otti tuntumaa siniseen Alpine-kilpuriinsa, hänen aikansa oikeuttivat vertailuissa keskikastiin. Esteban Ocon oli kuudestoista, jos otetaan huomioon kaikki viikonloppuna ajetut nopeimmat kierrokset.

F1-väki on muistellut lauantaina 97-vuoden iässä menehtynyttä selostajalegenda Murray Walkeria. Hänen innostava, mutta asiallinen tyylinsä on ollut esikuva monille nykypolven selostajalle. Itsekin pidin hänen selostuksistaan. Netistä vilkaissut vanhoja kilpailuja nimenomaan Walkerin selostamina. 🙏 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti