keskiviikko 28. elokuuta 2019

Tiukka kisa Gatewayn ovaalilla


Josef Newgarden ja Sebastien Bourdais pitivät paikkansa Gatewayn kllpailun lähdössä. Marcus Ericssonin pyörähdyksen seurauksena avaukierros päättyi turva-auton tulemiseen. Ryan-Hunter Reay ja Takuma Sato osuivat toisiinsa hiukan ja menettivät sijoituksia. Uusintalähdön jälkeen Newgarden kiristi johtoaan tasaisesti, se oli jo 2,5 sekuntia toisena ajavaan Will Poweriin. Kolmantena ajoi Santino Ferrucci. Scott Dixon, Newgarden ja Alexander Rossi tekivät varikkokäyntinsä kierroksella 43. Will Power ajautui seinään mutkassa numero kolme 54. kierroksella.

67. kierroksella Dixonin auto vietiin pilttuuseen nestevuodon vuoksi ja kaksi kierrosta myöhemmin uusintälähössä tilanne oli Hinchcliffe-Ferrucci-Newgarden. Ferrucci ohitti Hinchcliffen kierrksella 83. Rossi meni kandalaisen ohitse komeasti pääsuoralla 179. kierroksella. Kierroksella 188 kierroksen perääsä olleet Takuma Sato, Ed Carpenter sekä Tony Kanaan tekivät stoppinsa ja kolme kierrosta myöhemmin he olivat myös kisan kärkikolmikko. Samaan aikaan Bourdais osui pääsuoralle tultaessa seinään. He olivat pysähtyneet keltaisen lipun aikana, kun taas Rossi ja Ferrucci tekivät omansa vihreän lipun aikana. Rossi yritys säästää polttoainetta kostautui hän putosi pois top-10:stä.

Ed Carpenter tuli aivan Takuma Saton perään kilpain lopussa. Carpenter tuli viimeisellä kierroksella imuun, mutta hävisi voiton Satolle 0,0399 sekunnilla. Taaempana Newgarden pyörähti nurmikolle ja vaihdetta valitessa auton anti-stall-järjestelmä jumittui. Tämä maksoi sijoituksia ja hän lirui maaliviivan yli 7:ntenä. Sato nousi kauden toisella voitollaan pisteissä kuudenneksi.

Josef Newgarden jatkaa pistejohdossa, ero Simon Pagenaud¨n on 38 pistettä vuoden 2017 mestarin eduksi. Kolmantena on Rossi, jolla on pisteitä 517 kappaletta.

Kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Portlandin moottoriradalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti