tiistai 18. helmikuuta 2020

24 pölynimuria Meksikossa...


Aloitetaanpa tämän blogipostauksen kirjoitus pölynimurilta kuulostavilla formuloilla eli Formula E-sarjan kisaraportilla.
Kauden neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina Mexico Cityn radalla, joka oli täksi vuodeksi saanut uuden, nopeamman version E-prix:n.*

Paalulta lähtenyt Porschen Andre Lotterer työnnettiin hiukan ulos avauskaarteessa, jolloin Jaguarin Mitch Evans siirtyi kilpailun kärkeen. Heti ensiminuuteilla tapahtui, kun Nico Müller ajoi rengasvalliin. Turva-auto kutsuttiin radalle, kunnes auto saatiin turvalliseen paikkaan. Kilpailu oli muutenkin tapahtumarikas. Stadionalueella ja avausmutkassa nähtiin kierros toisensa perään ohituksia, muunmuassa Felipe Massan ja Nyck de Vriesin välinen kolari. Loppuvaiheilla Virgin-tallin Sam Bird ajoi puoli kierrosta rinnakkain Techeetah-tallin Antonio Felix da Costan, mutta britti ajoi kuminpalasiin ja lipesi seinään neljännessä mutkassa.
Kukaan ei pystynyt Evansia pysättämään, kun uusi-seelantilainen ajoi uransa toiseen voittoon. da Costa oli toinen ja Nissanin Sebastien Buemi kolmas. Pisteissä Evans johtaa yhdellä BMW:n Alexander Simsiin nähden. Kolmantena on Da Costa. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Marokossa.

* EPrix on Formula E:n nimitys osakilpailulle, heidän versio Grand Prix:stä.

Viikonlopun kovin suomalaissuoritus tulee MM-rallista. Kalle Rovanperä ajoi Ruotsin rallin viimeisen erikoiskokeen, kuin viimeistä päivää ja vei neljällä sekunnilla pohja-ajan ja viisi pistettä Hänestä tuli samalla nuorin palkintopallisijan saanut kuljettaja ja vasta uran toisessa rallissaan WRC-autolla. Tallitoiveri Elfyn Evans voitti ja Hyundain Ott Tänak oli toinen. Kuusinkertaisen maestarin Sebastien Ogierin on myönnettävä, että suomalaiset tulee taas.
Ei mitään pois Kallen suoritukselta, mutta olisiko se onnistunut, jos ralli olisi sisältänyt enemmän kilometrejä?

Tiedän, mitä ajattelette. Missä jääkiekko ja ampumahiihtokirjoitukset?
Nyt menee mainoituksen puolelle, mutta lukekaa oikeaa kiekkojournalismia Jatkoajasta ja ampumahiihtoasiaa löydätte YLE:n verkkosivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti