maanantai 8. kesäkuuta 2020

Vihreä lippu heiluu



Huippu-urheilu on palaamassa hiljalleen entiselleen maailmanlopun tunnelmista, mitä koettiin viimeisen kolmen kuukauden aikana peruttujen tapahtumien osalta. Kuten jo edellisessä kirjoituksessa ennakoin. Olympialaiset ja Jalkapallon EM-kisat siirtyivät vuodella eteenpäin. Jotta olen pystynyt lievittämään vieroitusoireita, olen katsonut Youtubesta arkistolähetyksiä NBA-koripallosta Rugbyn MM-kisaotteluihin.
Myöa jalkapalloa on katsottu - englanninkielisellä selostuksella vuoden 1996 EM-kisojen Saksan maajoukkueen - Die Manschaftin otteluja. Nuo kisat katsoin pikkupoikana Yleisradion kanavilta. 90-luvun lopussa lähetyksiin lisättiin pelikello ja nk. slow motion-hidastukset. Näitä muistoja on paljon, että ne ansaitsisivat lisää kirjoituksia. Mutta se on toinen tarina.

On aika palata kirjoittamaan suosikkilajini eli moottoriurheilun pariin. Vuorossa raportti kauden 2020 ensimmäistä Indycar-kilpailusta, joka ajettiin suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä Texasin jyrkällä, kovavauhtisella ovaaliradalla. Menoa ei edes haitannut ohjaamon ympärille, tuulilasilla varustetut suojakuomut. Nyt autot muistuttavat legendaarista F-16 hävittäjää.
Itse kilpailu ei ollut niin jännittävä, kuin olettaa sopii, sen huomasi jo viiden minuutin koosteesta. Ganassi-tallin Scott Dixon lähti jo alussa 200 kierroksen kilpailussa karkuun. Vain varikkokäynnillä Josef Newgarden vieraili johtajan paikalla. Jopa kaksoisvotto oli lähellä, kunnes 10 kierrosta ennen maalia ruotsin Felix Rosenqvist lipsautti autosta seinään.
Dixonille kauden avausvoitto - hän on voittanut jokaisella Indycar-kaudellaan, joka alkoi tulokasmestaruudella jo 2003. Penske-tallin Simon Pagenaud ajoi toiseksi ja viime kauden mestari Newgarden oli kolmas.

Seuraava kilpailu ajetaan Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä Indianapoliksen ovaaliradan sisään tehdyllä moottoriradalla (amerikanenglanniksi road couse). Kilpailu tulee myös suomessa mukavaan kellonaikaan eli iltakasilta, joten silloin ajattelin katsoa suorana lähetyksenä.
Valitettavasti NBC:n yksinoikeussopimuksen Indycar ei voi omalla Youtube sivullaan julkaista viiveellä kokonaisia kilpailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti