maanantai 12. heinäkuuta 2021

Grazie - Kiitos

 

Tiedämme ottelun lopputuloksen ja voittajan. Rooman, Milanon, Napolin ja Veronan kaupungeissa autojen torvit huutaa ja vihreä-valko-punaiset trikoloriliput heiluvat. Italia juhlii historiansa toista jalkapallon euroopanmestaruutta. Maalit voit katsoa YLE Areenasta - ilman lisämaksua.

Söin finaalipäivänä mikropastaa ja pastan kotimaa voitti jälleen, kuten tiistain välieräpelin. Onko kyse sattumasta vai taikauskosta? Vaikka olo on hiukan haikea pelien päättymisen johdosta, olen kiitollinen siitä, että kuukauden mittainen futisjuhla saatiin järjestettyä vaikeista olosuhteista huolimatta. Kentällä nähtiin upeita kamppailuja, komeita maaleja sekä hienoja pelastuksia. Yleisö kohahti, kun suosikkipelaajaa taklattiin tai maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Oli kunnia todistaa TV:n välityksellä Suomen jalkapallohistorian upeinta saavutusta sekä yllättäviä lopputuloksia. Univelkaa aiheuttivat muutamat pudotuspelivaiheen ottelut, jotka ratkottiin lajin julmimmalla tavalla - rangaistuspotkukilpailussa. Näin myös loppuottelukin. 

Euroopanmestaruuskisojen parhaita on myös palkittu. Portugalin Cristiano Ronaldo teki viisi osumaa ja palkittiin parhaana maalintekijänä. Parhaana pelaajana mestaruuden torjunnoillaan Italialle voittanut Gianluigi Donnarumma ja Espanjan Pedri palkittiin turnauksen nuorena pelaajana.

Todennäköisesti itselläni tulee hiukan jalkapallovieroitusta. Sitä helpottamaan voin katstoa netistä uusintoina pelejä eri maista - sarjatasosta ja kilpailusta viis. Tärkeintä on kokea edes jotenkin se tunne, minkä saa pallon potkimisesta. Sitä tein itsekin nuorena. Mikäli mahdollisuus tulee, käyn kesän aikana myös Pakilassa katsomassa Helsingin Palloseuran (HPS) otteluja.

Loppuun vielä vitsi. Jalkapallo-ottelussa ei kannata antaa  Turkille kulmapotkua. Miksi? He rakentavat sinne pitserian tai parturin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti