maanantai 28. helmikuuta 2022

Indycar-raportti - St. Petersburg

Floridan auringon alla ajettiin kauden ensimmäinen Indycar-sarjan kilpailu St. Petersburgin katuradalla. Kaupungissa on ajettu yhdyvaltain formulasarjan kilpaluja jo vuodesta 2003.

Paalupaikalta lähtenyt Penske-tallin Scott McLauglin sai loistavan lähdön ja kasvatti johtoaan toisena ajaneeseen Colton Hertan ensimmäisen kahdenkymmenen kierroksen aikana viiteen sekuntiin. Kilpailun ainoa turva-autojakso nähtiin kierroksella 25, kun tulokas David Malukas täräytti autonsa ratavalliin. Ensimmäisten varikkopysähdysten myötä kärkeen nousi Andretti Autosportin Alexander Rossi, joka piti johtopaikkansa kierrokselle 38 asti.

Ganassi-tallin Scott Dixon vuorostaan vieraili kärjessä, kunnes hän teki toisen pysähdyksensä ennen puoltaväliä. Hollannin Rinus VeeKay teki oman pysähdyksensä kärkipaikalta 63. kierroksella, joten takaisin johtoon päässyt McLauglin sai viimeisten kierrosten aikana tehdä täyden päivätyön pitääkseen takana ajaneen Alex Paloun takana. Tässä uusiseelantilainen onnistui ja ajoi uransa ensimmäiseen formulakilpailun voittoon. Palou tuli puolen sekunnin erolla maaliin toiseksi ja McLaughlinin tallitoveri Will Power oli kolmas. Andretti-tallissa debyyttikisan ajanut ex-Haas kuljettaja Romain Grosjean ajoi onnistuneen kilpailun ajaen viidenneksi.

Penske-talli luottaa McLaughlinin kykyihin ja voiton perusteella viime kauden opit avopyöräisen kilpa-auton ajamisesta ovat näyttäneet menneen perille. Koppiautosita siirtyminen formuloihin ei ole mutkatonta. Monet ovat yrittäneet ilman kunnollista menestystä. Viimeksi skotlantilainen Paul di Resta, jonka ura F1:ssä ei ollut jättipotti, vaikka hän ajoi tasaisia suorituksia. Nykyään hän toimii Sky Sportsin asiantuntijana.

Kausi jatkuu kolmen viikon päästä Texasin ovaaliradalla, jossa tuorein osakilpailuvoittaja ajoi viime vuonna toiseksi. Samana viikonloppuna käynnistyy Formula 1-kausi vuosimallia 2022 ja molemmat näkyvät Viaplayssa ja VSportin kanavilla. Itseltä löytyy viaplay-suoratoistopalvelu, joten ei muuta, kuin sohvalle istumaan perunalastujen kera.

(Kuva;Twitter/NBC)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti