maanantai 15. elokuuta 2022

Euroopan futiskaudet käynnistyneet

Jalkapallon suurena ystävänä oli mukava huomata, että euroopan suurten sarjojen kaudet ovat alkaneet. Viime viikolla tuli katsottua viisi ottelua - kukin eri sarjoista. Liigat, joista ottelun katsoin olivat ruotsin Allsvenskan, Veikkausliiga, Borussia Dortmundin ottelu bundesliigasta sekä La Liga-ottelu Fc Barcelona-Rayo Vallecano. Näiden lisäksi katsoin telkusta Helsingin olympiatadionilla pelatun "näytösottelun" eli Uefa Super Cupin. Real Madrid teki kaksi maalia Eintracht Frankurtin verkkoon.

Machester United uudistui tälle kaudelle valmennuspuolella, kun ruoriin tuli hollantilainen Erik ten Haag. Hän on maininnut, että pelaajien on sitouduttava täysillä joukkueeseen, eikä sooloiluja ja somen näpräämistä sallita. Kahden ensimmäisen ottelun perusteella viesti ei ole mennyt perille. Avauskierroksella tappio Brightonille ja lauantaina 4-0 turpiin Brentfordilta. Kotijoukkueena pelannut Bees teki kaikki osumansa ensimmäisen 45 minuutin aikana.

Tilastoja vilkaisemalla huomaa manun pelanneen kurittomasti, viisitoista rikettä ja neljä varoitusta. Laukauksia tuli yhteensä myös viisitoista, mutta vain neljä meni maalia kohti. Jalkapallossa harvoin kaikki laukaukset menevät kohti maalia, vaikka siine yritetään vetää. Kesän siirtomarkkinoiden myötä joukkueen runko hakee vielä muotoaan ja uusien pelaajien sopeutuminen kestää aikansa. Pelimuodostelman vaihto voisi tehdä hyvää. Kahdella hyökkääjällä voitaisiin luoda enemmäin maalipaikkoja. Itseäni paremman analyysin joukkueen tilasta osaa tehdä Sky Sportsin asiantuntijat.

Tunnelmaltaan paras sarja, bundesliigaa on pelattu myös kahden kierroksen verran. Oma suosikkini Borussia Dortmund nousi komeasti tappioasemasta voittoon Freiburgia vastaan perjantaina. Kaikki heidän kolme osumansa olivat vaihtopelaajien tekemiä ja ne tulivat viimeisen viidentoista minuutin aikana. 

FC Barcelona aloitti oman kautensa pettymyksellä kotitasapelillä Rayo Vallecanoa vastaan. Molemmat tekivät yhden maalin, mutta ne hylättiin paitsiotilanteen vuoksi. Kun Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo lähtivät muutama vuosi sitten espanjasta, sarjan vetovoima yleisön silmissä on heikentynyt. Ehkä Karim Benzeman ja Robert Lewandowski esityksistä voi saada uutta pri-kipinää.

Ac Milanin ja Udinesen välisessä Serie A-ottelussa tehtiin paljon maaleja. Rossoneri voitti lukeminen 4-2. Stereotypia italialaisesta, puolustavasta jalkapallon pelaamisesta voitaisiin unohtaa. Yhden maaleista hallitsevalle mestarille iski joukkueen viime kauden paras maalintekijä Rafael Leao.

Koska jalkapalloa pelataan joka viikko, siitä ei tarvitse aina maanantaisin kirjoittaa. Kuukauden päästä lisää futisasioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti