maanantai 22. elokuuta 2022

Mitalikahveja ja kumin käryä.

 

Suomessa viikonlopun suurimmat urheiluotsikot keräsi maamme menestys yleisurheilun (ei yleisen urheilun) euroopanmestaruuskilpailuissa. Joukkue keräsi neljä mitalia, joista kaksi kultaista. Komein suoritus oli Wilma Murron mestaruus naisten seiväshypyssä. Hän paransi suomen ennätystä 13 sentiiä ja voittotulos on kome 485 (neljä metriä ja kahdeksankymmentäviisi senttimetriä).

Discovery+palvelun kautta tuli seurattua jääkiekon nuorten mm-kisoja. Ottelut tuli katsottua uusintoina, sillä itse en ole yökukkuja. Suomen puolivälieräottelu, jossa kaatui Saksa maalein 5-2 pelattiin paikallista aikaa jo aamukymmeneltä, joten se tuli vilkaistua perinteisestä televisiosta.

Loppuottelu oli jännittävä, vaikka tuomaristo katsoi läpi sormien kanadalaisten rikkeitä. Kahden maalin tappioasemasta nousu tasoihin päätöserässä. Ikävä kyllä jatkoajalla tuli tappio, vaikka hetkeä aiemmin kiekko pyöri kanadan maaliviivalla, kunnes Dale McTavishin poika Mason tökkäsi sen mailallaan sivuun. Aikaisemminkin todettu nuorten kisojen korkea pelillinen taso tuli jälleen todistettua. Nämä ovat paremmat, kuin miesten keväiset turnaukset, jossa on mukava pääasiassa euroopassa pelaavia. Eikä tarvinnut edes kuulla Antero Mertarannan rääkkymistä.

Belgian MM-rallin nopein oli Hyundain Ott Tänak, joka otti toisen voittonsa perätysten. Mestaruudessa kiinni olevan Kalle Rovanperän kilpailu meni mönkään komeiden volttien myötä perjantai-aamuna. Korjatulla toyotallaan hän sitten ajoi viikonloppuna nk. terveisiä. Sunnuntain Power Stage-erikoiskokeen nopeimmasta ajasta hän nappasi viisi mm-pistettä. Mestaruusjuhlia voidaan viettää kreikan auringon alla syyskuussa.

Kimi Räikkönen ajoi rennonoloisesti ja oli parhaimillaan kahdeksantena, kunnes kolari Austin Dillonin kanssa lopetti hänen vierailunsa Nascar-sarjan pääluokan kilpailussa Watkins Glenin moottoriradalla. Chevroletilla ajava Kyle Larson voitti kilpailun. Katsoisin itse muutaman kisan amerikan suositusta autoluokasta, ellei sarja ole niin keinotekoisen oloinen. Mestaruus ratkeea jalkapallon pudotuspelijärjestelmällä ja mestari on ensimmäinen, joka ylittää maaliviivan päätöskisassa. Ts. voit voittaa 35 kilpailua, mutta et mestaruutta, jos ajat seinään yhdessä.

Se jenkkien autoluokka jota seuraan mieluiten eli Indycar ajoi kauden viimeisen ovaalikisansa Gatewayn radalla lähellä St. Louisia. Kilpailussa nähtiin ohituksia etenkin ulkokautta ja punainen lippu keskeytti ajoi sateen vuoksi. Tämä sai aikaan 37 kierroksen sprintin kilpailun lopussa. 

Penske-tallin suoritus oli napakymppi. Josef Newgarden ajoi voittoo ja Scott McLaughlin oli kolmas. Väliin kiilasi upeasti uusintalähdön jälkeen ajanut tulokas David Malukas. Mestaruustaulukon neljä parasta erottaa vain 17 pistettä ja voittaja tulee jälleen suurista Penske ja Ganassi-tallin kuljettajista. 4. syyskuuta ajetaan Portlandin mutkaradalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti