maanantai 29. huhtikuuta 2024

Indycar-raportti - Barber, Alabama


Kauden kolmas Indycar-sarjan kilpailu ajettiin eilen illalla Suomen aikaa Alabaman osavaltiossa sijaitsevalla Barber Motorsport Parkin radalla. Rata-alueella sijaitsee museo, missä on esillä vanhoja moottoripyöriä.

Penske-tallin Scott McLaughlin lähti paalupaikalta ja hänen takanaan nähtiin taistelua sijoituksista ja renkaita hipaistiin, kuten brittien vakioautosarjakisoissa. Toisella kierroksella Santino Ferrucci ja Colton Herta kävivät kisaa sijoituksesta radalla ja Pato O'Ward pyörähti radan viidennessä mutkassa. Kierrosta myöhemmin O'Ward kolaroi Pietro Fittipaldin kanssa. Brasilialaisen auto meni perä edellä rengasvalliin.

18. kierroksella Scott Dixon pyörähti ohittaessaan Graham Rahalia ja 15 kierrosta myöhemmin Marcus Armstong ja Josef Newgarden osuivat toistensa autoihin. Amerikkalainen putosi muutaman sijan käväistyään nurmikon puolella. Kärkipaikka vaihtui sillä moni ajoi eri varikkotaktiikoilla. Penske-talli luotti kahteen pysähdyksen, kun taas Ganassi-talli laski, että Espanjan Alex Palou kävisi vain kahdesti varikolla. Tämä johti kaksinkertaisen mestarin ajamaan säästeliäästi.

55. kierroksella Sting Ray Robb ajoi ulos, mutta ei vahingoittunut onnettomuudessa, auto ajautui rengaspehmusteisiin ohjauspyörän hajoamisen seurauksena pääsuoran jälkeisessä vasemmalle taittuvassa mutkassa. Muutama kierros aiemmin radalle putosi nukke. Robbin kolarin seurauksena radalle tullut turva-auto auttoi kolmella pysähdyksellä ajavia, sillä kärjessä ajanut Palou putosi oman varikkokäyntinsä myötä 11. sijalle.

McLaughlin kasvatti kärkipaikalla eron tarpeeksi suureksi, jotta pystyi pitämään kärkipaikkansa viimeisen pysähdyksensä jälkeen. Will Power teki viimeisen pysähdyksensä samalla kierroksella, kuin tallitoverinsa ja molemmat palasivat Alex Paloun edelle, niin suuren eron oli kaksikko saanut radalla aikaan. Keltainen heilui muutama kierros ennen ruutulippua Christian Rasmussenin pyörähdyksen myötä ja vuorossa oli kahden kierroksen sprintti.

Sijoitukset eivät muuttuneet, joten McLaughlin ajoi Indycar-uransa viidenteen voittoon Powerin tullessa toiseksi. Ruotsalaiset Linus Lundqvist ja Felix Rosenqvist tulivat seuraavina maaliin ja hallitseva mestari Palou oli lopputuloksissa viides.

Tasaisuutensa ansiosta Andretti-tallin Colton Herta johtaa sarjaa pisteen erolla Poweriin. Palou on kolmantena kolme pistettä perässä ja kukaan ei ole vielä voittanut tällä kaudella. Kauden kolmessa pisteiden arvoisessa kilpailussa on nähty eri voittaja ja sarjan pistejärjestelmä suosii ylivoimaisuuden sijaan tasaisen varmasti ajavia.

Kauden seuraava kilpailu ajetaan Indianapoliksen mutkaradalla toukokuun toisena viikonloppuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti