maanantai 23. syyskuuta 2019

Jo kolmas Ferrari-voitto


Singaporen Grand Prix petti odotusarvoltaan, jännitystä ei oikeastaan ollut. Toki kaksinkamppailuja nähtiin radalla, mutta ne tarjosi Haas-kuljettaja Romain Grosjean, Racing Pointin Lance Stroll sekä Renauktin Daniel Ricciardo.
Suomalaisten osalta kilpailu ei tuottanut hurraa-huutoja. Valtteri Bottas noudatti tallimääräystä ja tiputti itsensä Lewis Hamiltonin taakse varikkopysähdysten aikana ja Kimi Räikkösellä oli hankalaa renkaiden pidon kanssa. Lopulta kierroksella 49 Toro Rosson Daniil Kvjat syöksyi päin Räikkösen autoa. Tuloksensa kolarita oli jousituksen hajoaminen vasemmasta etupyörästä. Bottas tuli maaliin viidentenä.
Farrari teki yllättävän päätöksen tuoda Sebastian Vettel ensin sisään. Näin ollen hän sai puhtailla renkailla ajaa nopeita kierroksia ja saksalainen siirtyi johtoon Charles Leclercin tullessa pysähdykselleen.

Tilanne pysyi kärjessä ennallaan kolmesta turva-autovierailusta huolimatta ja Ferrari otti kolmannen voittonsa puthkeen. Ensimmäinen kaksoisvoitto tallille sitten kauden 2017 Unkarin osakilpailun. Vettel sai kauden ensimmäisen voiton Leclercin ollessa toinen. Kolmanneksi ajoi Max Verstappen. MM-sarjan kärjessä jäatkava Lewis Hamilton oli neljäs.

Tulokset














Newgarden huoletta mestariksi

Indyca-kausi päättyi legendaarisella Laguna Secan radalla. Paalulta lähtenyt Colton Herta sai erinomaisen lähdön ja onnistui pitämään Scott Dixonin takanaan avausmutkan jälkeen. Mestaruutta jahdannen Alexander Rossin kilpailu oli hankala, pehmeät renkaat kuluivat nopeasti ja hän putosi viiden kärjestä kierroksella 36. Samaan aikaan Herta kasvatti johtoaan. 
Will Power siirtyi kärkeen, kun Herta kävi kolmannella varikkopysähdyksellään 68. kierroksella. Herta sai johtopaikkansa takaisin kolme kierrosta myöhemmin australialaisen tehdessä oman stoppinsa.

Nuori amerikkalainen ei hermoilut johtoasemassa ja ajoi kauden toiseen vaoittoonsa. Toiseksi tuli Power ja Scott Dixon miehitti kolmannen palkintopallikorokkeen. Penske-tallin Josef Newgarden sai ajaa rauhallisen oloisesti mestariksi sijoittuen kahdeksanneksi. Ennen kauden neljättä viimeistä kilpailua hankittu etumatka kesti loppuun saakka. Mestaruus oli hänelle uran toinen ja Penske-tallin historian 18:sta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti