tiistai 1. lokakuuta 2019

Ferrari möhli - Mersu kiitti



Venäjän Grand Prix:stä jäi hapanoloinen maku. Ferrarin suunnitelma saada Charles Leclerc kärkeen epäonnistui, kun ensin ei osattu päättää oikeaa hetkeä, jolloin lähdössä kärkeen noussut Sebastian Vettel päästää Charlesin edelle.

Vettel teki ensin varikkopysähdyksen, mutta heti sen jälkeen moottorin jarruenergian kierrätysjärjestelmä eli MGU-K sanoi sopimuksensa irti ja virtuaalinen turva-auto aktivoitiin. Toiminnallisena huomiona todettakoon, että kyseisessä tilanteessa autot hidastavat vauhtiaan 60% ja noudattavat noperusrajoitusta koko kierroksen aikana. Muissa autoluokissa käytetään termiä FCY eli koko radan keltainen.

Mercedes-talli reagoi tilanteeseen ottamalla sekä Lewis Hamiltonin että Valtteri Bottaksen sisään. Tämän jälkeen Leclerc suoritti toisen pysähdyksensä, vaikka oli hetkeä aiemmin jo käynyt stopilla. Kas kummaa, monacolainen oli pudonnut kolmanneksi ja käytännöllisesti kilpailu oli ratkennut.

Hamilton karkasi voittoon Bottaksen estellessä Leclercin ohitusyrityksiä. Tämä oli myös kolmikon järjestys maalissa. Red Bull-talli ajoi erinomaisesti ottaen huomioon molemipien lähteneen joukon perältä moottorirangaistusten vuoksi. Max Verstappen oli neäjäs ja Alexander Albon viides. Mclaren ilta hyvä kilpailu. Carlos Sainz haastoi Hamiltonia startissa ja mahdollisuuksia olisi voinut olla jopa Red Bullien haastamiseen. Lando Norris oli kahdeksas.

Kimi Räikkösellä jo kolmas kilpailu, mistä ei ole sanottavaa. Varaslähtö ja siitä saatu varikonläpirangaistus pilasivat jo alkuvaiheessa päviän ja muutenkin tuntui ajaneen viikonloppuna, kuin varjojen mailla. Ottaen huomioon Alfa Romeon heikkouden huipputalleihin verrattuna olisi ollut mukava nähdä jäämies pisteillä.

Kahden viikon päästä ajetaan suosikkiratoihini kuuluvalla Suzukalla, Japanissa. Laitanpa herätyskellon soimaan. Siellä Mercedes juhlii valmistajien mestaruutta ja Meksikossa lokakuun loppupuolle Lewis Hamilton saa oikeasti juhlia jo varmaa kuudetta maailmanmestaruutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti