maanantai 4. marraskuuta 2019

Mersun juhlaa Austinissa.



Yhdysvaltain Grand Prix Austinin kaupungin liepeilla sijaistsevalla Circuit of the Americasin radalla sujui suomalaisittain upeasti.

Valtteri Bottas sai loistavan lähdön ja johti kilpailua ensimmäiseen varikkopysähdykseen asti. Lewis Hamilton kävi vain kertaalleen varikolla ja se kostautui britille. Bottasin yllättävä liike tulla toiseen pysähdykseen kannatti, sillä hän pystyi ohittamaan Hamiltonin takasuoralla, kun kilpailua oli jäljellä kuusi kierrosta.
Palkintopallilla soitettiin neljännen kerran tänä vuonna Maamme-laulua. Hamilton tuli toiseksi ja sai näin virallisen varmistuksen uransa kuudennelle maailmanmestaruudelleen - tosin tämä oli lajia seuraavien tiedossa jo kesästä asti. Kolmas oli Red Bullin Max Verstappen, joka oli jo päästä ohituseäisyydelle Hamiltonin kanssa, ellei Haas-kiljettaja Kevin Magnussenin ulosajo olisi tuonut takasuoran päähän keltaisi lippuja.

Ferrarin kilpailu oli heikko.Charles Leclercin taistelu palkintosijoituksista kuihtui hitaaseen varikkopysähdykseen j a Sebastian Vettelin kilpailu päättyi keskeytykseen auton takaripustuksen hajottua. Alexander Albon ajoi loistavasti viidenneksi vaikka hän oli pudonnut joukon perälle varikkokäynnin myötä. Albon oli törmännyt avauskierroksella McLarenin Carlos Sainzin kanssa. Albon suorituksestaan valinnan päivän kuljettaksi. Joka kilpailussa fanit voivat äänestää F1-sarjan kotisivuilla päivän parasta kuljettajaa. Tämän inspiraationa on ollut brittien lähetykset, jossa selostaja ja kommentattori keskustelecat asiasta.

Vaikka Kimi Räikkönen oli maalissa 12:sta lähdettyään matkaan ruudusta 17, niin hänen suoritustaan voi pitää heikkona. Tosin koko Alfa Romeo-tallin suorituskyky on laskenut kesätauon jälkeen.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Brasilian Interlagosin radalla. Tällä klassikkoradallakin ajetaan vastapäivään, kuten myös kauden päättävällä Abu Dhadin Yas Marinan radalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti