tiistai 29. lokakuuta 2019

Formuloita ja pyörien pärinää











Autodromo Hermanos Rodriguezin radalla ajettu Meksikon Grand Prix muistutti kovasti kauden aikaisempia kilpailuja. Ferrari mokaa rengastaktiikoissa ja Mercedes korjaa potin. Jälleen Lewis Hamilton sai juhlia voittoa. Sebastian Vettel pääsi lähelle, mutta ei ohitusetäisyydelle ja Valtteri Bottas ajoi kelvollisen kisan ottaen huomioon aika-ajoissa sattuneen rajun ulosajon. Hänen autonsa runko nimittäin vaihdettiin. Kärkikolmikko kävi vain kerran varikolla.

Hamiltonia ei pyräyttänyt edes kilpailun alussa vaurioitunut pohjalevy, joka tuli kolaroimisesta Red Bullin Max Verstappenin kanssa. Hollantilaiselta hajosi takarengas, mutta varikkokäynnin jälkeen hän aloitti komean nousun kohti kärkeä ollen kuudes. Thaimaan Alexander Albon ajoi viidennenksi ja on kerännyt tallivaihdoksen jälkeen Verstappenia enemmän pisteitä. Jos olisin Red Bull-tallin päälikön Christian Hornerin kengissä, pitäisin hänet ensi vuonnakin samassa tallissa.

Viimeisellä kierroksella Toro Rosson Daniil Kvjat kolaroi Peraltada-kaarteessa Renault-kuljettaja Nico Hülkenbergin kanssa ja sai kymmenen sekunnin aikasakon pudoten pisteiden ulkopuolelle.

Alfa Romeon kilpailu oli synkkä. Antonio Giovinazzin kilpailu oli hankala, kaiken huippuna varikolla sattunut epäonni mekaanikolta, kun tunkki tippui auton edestä. Kimi Rikkösen kilpailu päättyi tekniseen vikaan 56. kierroksella.

Ensi sunnuntaina ajetaan Austinin Circuit of the Americasin radalla, jossa Lewis Hamilton sai viimein varmistuksen kauan tiedossa olleelle maailmanmestaruudelleen.

Sitten kaksipyöräisten pariin. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan eli Motogp:n kauden kolmanneksi viimeiinen kilpailu Australian Phillip Islandin radalla oli viihdyttävä. Kauden yllättäjän, Ranskan Fabio Quartaron kilpailu päättyi jo avauskierroksella kaatumiseen, mutta kärjessä espanjalaiset Marc Marquez ja Maverick Vinales kävivät hurjan voittokamppailun.

Viimeisellä kierroksella maailmanmestaruuden jo varmistanut Marquez siirtyi kärkeen, mutta Yamaha-kuljettaja yritti vielä ohitusta - huonoin tuloksin. Pyörä lähti lapasesta. Onneksi Vinales oli kunnossa. Hondalla ajavalle Marquezille voitto oli jo viides perättäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti