maanantai 26. huhtikuuta 2021

Indycar-kisaraportti - St. Petersburg

Tampan kupeessa sijaitsevassa St. Petersburgin kaupungin lentokentän yhteyteen rakennetulla katuradalla ajettiin kauden toinen Indycar-sarjan osakilpailua. Paalupaikalta lähtenyt Colton Herta hallitsi kilpailua alusta saakka. Hän luovutti kärkipaikkansa vain kolmen kierroksen ajaksi ja ajoi uransa neljänteen voittoon. Voittoja on nyt yhtä paljon, kuin hänen Bryan-isällään, joka toimii hänen kisainsinöörinä.

Herta onnistui pitämään paikkansa uusintalähdöissä, tärkeimpänä kierroksella 76 tullut lähtö. Toiseksi ajanut Josef Newgarden ei voinut, kuin unelmoida ohitusyrityksestä. Ranskan Simon Pagenaud ajoi varman kilpailun ja valloitti kolmannen podiumpaikan. Sarjassa toisena oleva uuden-seelannin Scott Dixon ajoi viidenneksi, edellään britti Jack Harvey. Takuma Sato ja Marcus Ericsson ajoivat loistavan kilpailun. Molemmat nousivat peräpäästä kymmenen parhaan joukkoon.

Muutenkin kilpailu tarjosi tilanteita. Avauskaarteessa nähtiin ohituksia ja monella auto yliohjasi, jolloin takarenkaat hipaisivat muuria. Lämmin sää aiheutti pehmeillä renkailla lähteneille ongelmia, joten he tekivät ensimmäiset pysähdyksensä kilpailun ensimmäisen 30 kierroksen aikana. Pääsuoralle johtavaan viimeiseen kaarteeseen tultiin jopa kolmen rinnan.

Nascar-mestari Jimmie Johnsonin suoritus oli surkuhupaisa. Kilpailun alussa rengas meni lukkoon jarrutuksessa ja hänen pyörähdyksensä ansiosta keltaiset heiluivat kierroksella 74. Johnson omien sanojensa mukaan halusi sarjaan, joka oli hänen nuoruutensa päätavoite ennen Nascar-autoja. Johnson oikeastaan tuli nostamaan sarjan imagoa tv-katsojien silmissä, jotta NBC saisi jatkoa tv-sopimukselleen. Johnson jättää ovaalikisat väliin, hän ajaa sopimuksensa mukaisesti vain mutkaradoilla. Kokenut Tony Kanaan ajaa hänen tilallaan Texasissa, mutta viimeisestä ajokerrasta on jo aikaa. Tähän peilaten Kanaanin pääsy Indy 500:een voi olla uhattuna.

Barberin osakilpailun voittanut Ganassi-tallin Alex Palou johtaa sarjaa, vaikka oli kilpailun seitsemästoista. Kärkiviisikko on viiden pisteen sisällä toisistaan. Sarjan pistejärjestelmä eroaa F1:stä, sillä voittaja saa 50 pistettä ja lisäpisteitä saa paalupaikasta ja johdetuista kierroksista. Kaikki osallistujat saavat pisteitä, kukaan ei jää nollille.

Tulevana viikonloppuna ajetaan kaksi kilpailua Texasin ovaaliradalla. Nämä kilpailut aamuyöllä, mutta raportti tehdään kisakoosteiden perusteella. Tapana on katsoa muutama kilpailu kaudessa suorana. Etenkin suomenaikaan iltaisin tulevat kilpailut. 

Eilisessä kilpailulähetyksessä ärsytti NBC-kanavan pitkät ennakkolöpinät. Ne voitaisiin leikata pois kansainvälisestä lähetyksestä, jolloin odottavan aika vähenisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti