maanantai 21. maaliskuuta 2022

Indycar-rapotti - Texas

Yleisöä oli hajanaisen olosesti Texasin iltapäivässä, kun Texas Motor Speedwayn ovaalilla ajettiin kauden toinen Indycar-kilpailu. Paalulta lähtenyt ruotsin Felix Rosenqvist menetti toisen kierroksen alussa johtonsa ulkokautta ohittaneelle Penske-tallin Scott McLauhlinille. Kilpailun ensimmäisellä kolmanneksella autot ajoivat helminauhan oloisessa jonossa radan sisälinjaa McLauglinen johdossa. Kolmantena ajaneen Takuma Saton pysähdys 63. kierroksella venähti, kun tulokaskuljettaja Davd Malukas oli pysähtynyt hänen eteensä. Kärjessä ajanut McLauhlin juuttui kierroksella ohitettvien taakse, minkä ansiosta toisena ajanut Josef Newgarden saavutti häntä.

Kierroksella 99 Sato auto hipaisi reunamuuria ja turva-auto tuli radalle. Arrow Mclaren-tallin pysähdykset menivät mönkään, kun Pato O'Wardin auto osui renkaanvaihtajaan ja Rosenqvistin auto putosi tunkeilta. Penske-talli oli kolmoisjohdossa, kun vihreä lippu heilui uusintalähdön merkiksi 114. kierroksella. Heti perään Kyle Kirkwoodin auto pyörähti muuriin kovalla vauhdilla. Onneksi tulokaskuljettaja selvisi kolarista. Kierroksella 130 nähtiin kolmen auton kolari, jossa osallisena olivat Devlin DeFransesco, Helio Castroneves ja Graham Rahal. Paalulta lähteneen Rosenqvistin kilpailu päättyi auton tasaupyörästöön iskeneen vian vuoksi kymmenen kierrosta myöhemmin.

Josef Newgarden sai heikon uusintalähdön kierroksella 150 ja oli kymmenen kierrosta myöhemmin pudonnut kuudenneksi. Kärjessä ajoi hollannin Rinus VeeKay. Viimeisten varikkopysähdysten myötä kärkiauto vaihtui useaan otteeseen, kunnes Scott McLauhlin otti sen takaisin kierroksella 206 ja oli karkaamassa voittoon.

Uusi-seelantilaisen harmiksi kierroksella ohitettavia tuli eteen ja Newgarden kuroi eroa umpeen. Hän johti 0,3 sekunnilla viimeisen kierroksen alkaessa. Newgarden tuli viimeisessä kaarteessa ulkokautta ohi ja voitti kilpailun kuuden sadasosasekunnin erolla. Ruotsin Marcus Ericsson ajoi kolmanneksi. Viiden kärkeä täydensivät Will Power ja Scott Dixon. Nascar-mestari Jimmie Johnson ajoi hyvän kilpailun tulemalla maaliin kuudentena. Uransa toista kautta avopyöräisillä ajava Johnsonin oppivuosi alkaa tuottamaan tulosta.

Kausi jatkuu kolmen viikon päästä Long Beachin katuradalla.

(Kuva: NBC/Twitter)