maanantai 21. maaliskuuta 2022

Ferrarilla unelma-alku

 

Ferrari ja tallin intohimoiset faninsa eli tifosot saivat unelma-alun formula 1-luokan uudelle aikakaudelle. Monacon Charles Leclerc ajoi paalupaikan, voiton ja nopeimman kierroksen ja Carlos Sainz säesti toisella sijallaan. Italialaistalli saavutti näin ensimmäisen voittonsa kahteen ja puoleen vuoteen.

Uusien sääntöjen mukaiset autot osoittivat, että ohitusmahdollsuudet ovat ensimmäisen kilpailun perusteella kasvaneet. Takana tuleva auto pystyy seuraamaan pidemmän aikaa ja saa uutta ohituspaikkaa ei tarvitse odottaa seuraavalle kierrokselle. Bahrainin kilpailun puolivälissä Leclerc ja Max Verstappen kävivät loistavaa kamppailua kärkipaikasta. Kärjen takana nähtiin myös sijoituksista taistelua AlphaTaurin Yuki Tsunodan ja Alfa Romeon Valtteri Bottaksen välillä. Bottaksen lähtö epäonnistui renkaiden sutimisen ja kytkimen ongelmien vuoksi, mutta suomalainen pääsi juonenpäästä kiinni ja onnistuneella taktiikalla teki nousua kohti pisteitä.

Kilpailu sai loppuvaiheilla hieman draamaa, kun Pierre Gaslyn auto syttyi palamaan. Turva-auto kutsuttiin radalle niputtamaan autot jonoon. Näin päätöskierroksille saatiin tapahtumia. Red Bullin erinomainen kilpailu sai harmittavan päätöksen, kun Verstappenin autosta bensapummpu hajosi. Saman kohtalon koki viimeisellä kierroksella kolmannesta sijasta taistellut Sergio Perez. Talli tutkii ongelman perinpohjaisesti, jotta vika ei toistuisi tulevissa kilpailuissa.

Tämän onnenkantamoisen avittaman heikon aika-ajon ajaneet Mercedes-kuskit tulivat maaliin sijoilla kolme ja neljä. Lewis Hamilton ensin ja takanaan George Russell. Kilpailun onnistujiin kuuluivat Ferrain myllyjä käyttäneet Haas- ja Alfa Romeo-tallit. Paluun kuninkuusluokkaan tehnyt Kevin Magnussen onnistui jo lauantaina ja paransi 7. lähtöruutuaan nousten lopulta viidenneksi ja Bottaksen nousujohteinen kilpailu päättyi upeasti kuudenteen sijaan. Alfan päivää täydensi debyytissään pisteille ajanut Guanyou Zhou.

Epäonnistujiin voidaan lasketa jarruongelmista kärsinyt McLaren sekä pimentooon jäänyt Aston Martin. Tallipääliköillä Andreas Seidlilla ja Mike Krackilla riittää homaa mekaanikkojen kanssa. Nico Hülkenberg ajoi hyvin aika-ajoissa, mutta sunnuntaina jäi viisi sijoitusta tallitoverinsa Lance Strollin taakse. Saa nähdä, tuleeko saksalaiselle lisää sijaisuuksia.

Yhden kilpailuviikonlopun perusteella on vaikea sanoa mitään voimasuhteista, mutta Red Bullin ja Ferrarin välinen pieni ero luo sitä kaivattua tasaisuutta. Myös Mercedeksen kehittyminen kauden edetessä tuo Hamiltonin voittotaisteluun. Mukavasti sekoittunut pakka tallien välillä luo mahdollisuuden yllätyksiin, mikäli olosuhteet antavat myöten. Täydessä sadekilpailussa voi käydä mitä vain. Ratakohtaisetkin erot vaikuttavat tallien välisiin eroihin. Toivottavasti McLaren saa ongelmansa hoidettua viimeistään Imolan kilpaluun mennessä.

Kausi jatkuu jo ensi sunnuntaina Jeddahin katuradalla Saudi-Arabiassa. Tämän viikon toisessa kirjoituksessa käsittelen sunnuntaina ajettua Texasin Indycar-kilpailua.

(Kuva:Formula 1/Twitter)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti