maanantai 13. helmikuuta 2023

Sähköformulat intiassa ja saksan kelkoilla muilta karkuun

 

Intian Hyderabadin kaupunkiin kyhättiin katurata sähköformuloiden Formula E--kauden neljättä mm-osakilpailua varten. Radan kolmannessa mutkassa nähtiin paljon tilanteita ja yhteentörmäyksiä. Jaguar-tallitoverukset Sam Bird ja Mitch Evans kolaroivat britin lukkojarrutuksen seurauksena. McLarenin molemmat kuljettajat Rene Rast ja Jake Hughes kolauttivat autonsa ratavalliin.

Turva-autojakson seurauksena kilpailumittaan lisättiin yksi kierros ja tämä tiesi ongelmia kärjessä ajaneelle DS Penske-tallin Jean-Eric Vergnelle. Akku oli nimittäin loppumassa. Kaksinkertaisen mestarin onneksi ruutulippu tuli ajoissa vastaan ja hän sai kauden ensimmäisen voittonsa. Uuden-Seelannin Nick Cassidy ajoi toiseksi ja portugalin Antoinio Felix da Costa oli lopulta kolmas. Alunperin kolmandten maaliin tullut Cassidyn tallikaveri Sebastien Buemi sai tuomaristolta aikasakon tehon liikakäytöstä. Formula E-auton tehomäärä kilpailussa on enimmillään 370 kilowattia, eikä sitä saa ylittää.

Porschen Pascal Wehrlein ajoi neljänneksi ja jatkaa sarjan kärjessä 22 pisteen erolla Jake Dennisiin. Kahden viikon päästä sähköformulat hurisevat Etelä-Afrikan Kapkaupungissa.

Kalle neljäs Ruotsissa

Kirjoitushetkellä Ruotsin MM-ralli on saatu päätökseen ja tietä viikonlopun aikana aurannut Kalle Rovanperä kärsi lähtöpaikastaan. Hän ajoi kuitenkin rallin lumisilla teillä kuusi pohja-aikaa ja oli lopputuloksissa neljäs. Rallin voittoon ajoi Fordilla viron Ott Tänak. Hyundain Esa-Pekka Lappi oli seitsemäs ja sai viisi lisäpistettä oltuaan viimeisen erikoiskokeen nopein. Tänakin kaveriksi podiumille nousivat irlannin Craig Breen ja Thierry Neuville.

MM-pisteissä Tänak nousi kärkeen kolmen pisteen erolla Rovanperän. Hallitsevan mestarin ei siis tarvitse käynnistää Meksikon rallissa autoaan ensimmäisenä lähtöviivalla.

Saksan ylivoimaa kelkkaradoilla

Kuten ohjaskelkkailun mm-kisoissa, myös ratti- ja mahakelkailun mm-kisoissa, jotka käytiin viime kuun vaihteessa sveitsissä olivat Saksan dominointia. Kahdeksasta jaossa olleesta kultamitalista kuusi meni kelkkailun suurmaalle. Iso-Britannia sai yhden miesten mahakelkkailusta ja Itävalta toisen parakelkkailusta. 

Tänä viikonloppuna on kilpailtu maailmancupia Itävallan Innsbruckissa ja kuudesta kilpailusta neljä on mennyt saksalaiskelkkailijoiden nimiin. Viikonlopun toinen neljän miehen kelkkakilpailu käytiin sunnuntaina ja se oli samalla kauden viimeinen. 

Myös Innsbruckin kelkkarata kokee ensi kaudeksi muutoksia, joten rataennätykset jäävät pysyviksi. Saksan Francesco Friedrich voitti viikonlopun molemmat kilpailut ja saavutti uransa viidennen maailmancup-voiton neljän miehen kelkoissa. Kauden aikana kolmesti voittanut Iso-Britannian Brad Hall oli kilpailun toinen ja kolmas oli saksan Johannes Lochner. 
Ensi viikolla mahakelkkailun ja naisten kelkkailucupit tältä kaudelta päättyvät Latvian Siguldassa. Miehetkin laskevat lyhyemmällä kahden miehen kelkoilla.

Ohjaskelkkailun puolella naisten cupia johtaa saksan Julia Taubitz ja miehissä italian Dominik Fischnaller, mutta he laskevat vielä kaksi kilpailua St. Moritzissa ja Winterbergissä.

Tämä tältä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti