maanantai 6. heinäkuuta 2020

Formularaportti - Itävallan GP


Vihdoin - tällainen olo itselläni oli, kun F1-kausi saatiin käytiin ensimmäisellä Itävallan kilpailulla. Valtteri Bottas sai hyvän startin, kun taas Lewis Hamiltonilla oli taisteltavaa Lando Norrisin kanssa. Red Bullin pettymykseksi Max Verstappenin kilpailu päättyi tekniseen vikaan kierroksella 11.

Kilpailu sai muutenkin draamaa ennen puolta väliä, kun turva-auto tuli radalle Kevin Magnussenin pyörähdyken myötä. Mercedes otti molemmat kuskinsa sisään ja Hamiltonin pysähdys oli 0,3 sekuntia Bottasta nopeampi. Mercedesin moottoreilla käyttävillä talleilla oli ongelmia. Williamsin George Russell ja Racing Pointin Lance Stroll joutuivat moottorivikojen vuoksi keskeyttämään. Tämän seurauksena tehdastalli varoitti kumpaakin kuljettajaansa ajamasta rataviivojen - lajitermin kanttarien päältä. Mustan mersun sensori oli vaurioitumisvaarassa.

Heti, kun uusintalähtö tuli kierroksella 55. Alfa Romeon (Sauberin) Kimi Räikkösen auto oli seinässä. Auton oikea eturengas oli irronnut hiukan ennen vihreän lipun heilumista. Auton ohjaamokamerasta selvisi, että mutteri oli lähtenyt omille teilleen. Luultavasti varikkopysähdys oli tehty hätäisesti.

Viimeiset kymmenen kierrosta olikin kunnon viihdettä. Ferrarin Charles Leclerc ohitteli kanssakilpailijoitaan ja teki vahvaa nousua. Hamilton töpeksi podiumpaikkansa ajamalla Red Bullin Alexander Albonin takarenkaaseen saaden viiden sekunnin aikasakon. Uusintakuvan perusteella ihan oikea tuomio. 
Bottas ajoi varman päälle huolehtien autostaan ja voittaen kauden ensimmäisen kilpailun. Leclerc nousi toiseksi ja kolmanneksi ajoi Lando Norris, hän ajoi viimeisellä kierroksella bonuspisteen arvoisesti kilpailun nopeimman kierroksen ja oli onnessaan kiroillut tiimiradiossa. McLarenin väki sai shamppanjat päälleen Georges Brizet'n Carmen-kappaleen soidessa. Norris pitää maidon juomisesta, mutta myös huikka shamppanjaa näytti maistuvan.

Tulevana viikonloppuna ajetaan uudestaan samalla radalla, kilpailun virallinen nimi on Steiermarkin Grand Prix. Steiermark on alue, missä Red Bull Ringin rata sijaitsee.

Ensi viikonloppuna ajetaan myös kaksi Indycar-sarjan kilpailua Road American radalla. Lauantaina ajettu Indianapolisin ensimmäinen kilpailu oli tylsähkö, Scott Dixon teki aikaisessa vaiheessa ensimmäisen pysähdyksensä varikolle ja pitkän toisen stinttinsä ansiosta kasvatti eronsa riittävän suureksi ottaen kauden toisen peräkkäisen voittonsa. Käykö samoin seuraavissakin kisoissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti