maanantai 29. maaliskuuta 2021

Ei aivan riittänyt - Hamilton juhli jälleen

 

Bahrainin Sakhirin radan iltavaloissa ajetusta F1-kauden avauskilpailusta muodostui jännittävä - siinä mielessä, että Red Bullin Max Verstappen oli lähellä voittoa. Näin ei kuitenkaan käynyt. Miksi? Siihen tämä kirjoitus yrittää vastata.

Verstappenin tallitoverin Sergio Perezin auto hyytyi lämmittelykierroksella, mutta se saatiin uudestaan käyntiin. "Checo" lähti varikolta matkaan, kävi ajoissa varikolla ja ohitteli muita, kuin Bode Miller aikoinaan pujottelukeppejä. Meksikolainen sijoittui komeasti viidenneksi ja sai faneilta päivän kuski-palkinnon.

Verstappen ja Hamilton kävivät molemmat kahdesti varikolla. Hollantilainen teki omansa kierroksella 39, Lewis 11 kierrosta aikaisemmin. Tuoreilla renkailla Verstappen sai Hamiltonin kiinni ja pääsi ohitusetäisyydelle. Radan neljännessä kaarteessa Red Bull-kuljettaja pääsi mustan Mercedeksen ohitse, kun neljä kierrosta oli jäljellä. Valitettavasti rataviivojen väärältä puolelta. Aikasakon uhalla Verstappenia ohjeistettiin radiossa päästämään britti edelle ja näin myös hän teki takasuoralla.

Siinä meni voittotaistelu ja Hamilton otti uransa 96. voittonsa. Taistelu Verstappenin kanssa osoitti, että tänä vuonna hopeanuolet eivät pääse helpolla. Valtteri Bottaksen kilpailu oli mitäänsanomaton. Nastolalainen ajoi omassa yksinäisyydessään. Varikkopysähdys venyi mekaanikon rengasmokan vuoksi yli kymmeneen sekuntiin. Palkintokaappi sai täydennystä kolmannella sijalla ja ylimääräinen piste tuli nopeimmasta kierroksesta.

Ferrareilta mukiinmenevä kaudenavaus. Charles Leclerc ja Carlos Sainz toivat italialaistallille pisteitä ja kauden edetessä voidaan odottaa sijoituksia kolmen joukkoon. Yhden kierroksen vauhtia aiankin löytyy, sillä lauantaina Sainz oli aika-ajon toisen osion nopein.

Japanin Yuki Tsunoda ajoi kypsän oloisesti ja otti debyyttikilpailustaan kaksi pistettä. Hänestä voidaan puhua tulevaisuuden lupauksena. Kolme vuotta sitten Tsunoda ajoi vielä Formula 4-autoja.

Sebastian Vettelin kilpailu ei sujunut hyvin. Kilpailutaktiikka ei toiminut ja kolaroi Alpinen Esteban Oconin kanssa saaden kaksi rangaistuspistettä. Hän sai lauantaina kolme, saksalainen ei hidastanut vauhtiaan Nikita Mazepinin pyörähdyksen aiheuttaman keltaisen lipun aikana.

Mazepinista puheen ollen, venäläisen kilpailu päättyi ajovirheen aiheuttamaan ulosajoon avauskierroksella. Hän ajoi liian kovaa kanttikiven päältä ja takavetoinen auto lähti menojaan. Venäläisen pyörähdykset saivat sosiaalisen median antamaan hänelle lempinimen "Mazespin". Monet ovat tyrmänneet hänet huonoksi ajajaksi, joka sai paikan rikkaan isänsä ansiosta. Jos pyörähtelyt jatkuvat kauden aikana, niin parempi olisi lähteä ajamaan koppiautokisoja. Annetaan vielä kevät aikaa kypsyä.

Mick Schumacher tuli viimeisenä maaliin, mutta kyseessä on vasta opintovuosi mm-sarjassa. Haas ajaa välikautta satsaten tulevaisuuteen, mutta kun kuljettajat ovat kokemattomia, niin Williams voi saada kauden aikana pistetilinsä auki.

Fernando Alonson aika-ajo oli erinomainen, mutta yhdeksäs lähtöruutu vaihtui sunnuntaina keskeytykseen jarruvian vuoksi.

Kolmen viikon päästä jatketaan Imolassa. Voittaako Verstappen tuolloin ja antaako Bottas jälleen Hamiltonille tietä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti