sunnuntai 8. elokuuta 2021

Hiljaiset kisat

Kirjoitushetkellä vuodella siirretyt olympialaiset ovat päättäjäisiä vaille valmiit. Koronapandemian varjossa käydyt kilpailut jättivät itselleni kolkon vaikutelman. Yleisön kannustusta ja hurraamista kaivattiin upeiden suoritusten mausteeksi, mutta olosuhteiden pakosta kisat käytiin pyöräily- ja maratonkilpailuja lukuunottamatta ilman heitä. Tämä näkyy myös japanin valtiolle taloudellisena tappiona. Kokonaissumma jää pahasti miinukselle. Kilpailujen peruuttaminen oli lähellä, mutta se ei em. syiden ja suuren häpeän pelossa käynyt päinsä.

Jos kilpailuista on nimettävä yksi mieleenpainuvin suoritus, se ehdottamasti on norjalaisen Karsten Warholmin hurja maailmanennätys juoksu 400 metrin aidoissa. Ihan, kuin Omega olisi mennyt hajalle. Toisen kerran perättäin jaetut tv-oikeudet kismittävät varsinkin vanhempia penkkiurheilijoita, minua ei. Ne, mitä ei tullut nähtyä tuli katsottua youtube-klippeinä. Koriksesta katsoin ratkaisupelit alusta loppuun. 

Harkinnassa on maksupalvelun tilaus puolen vuoden päästä pidettäviä Pekingin talviolympialaisia varten, sillä YLE ei näytä sekuntiakaan jääkiekkoa. YLE:n lähetyksissä perinteiseen tapaan hypättiin lajista toiseen ja vierailtiin studiossa sekä näytettiin inserttipätkiä. TV Viiden ja Kutosen lähetyksissä hypättiin pikaisesti mainoksille. Mainosajasta suurimman osan vei Verkkokauppa.comin mainos. Pitäähän muistaa, että maksullisella Eurosportilla näytetään myös mainoksia. Suoratoistoaikakautena ei kaikkea tarvitse katsoa suorana, vaan katsoa valikoidusti. Minä katsoin koripallon ja jalkapallon lisäksi harvinaisempia lajeja, kuten maastopyöräilyä, koskimelontaa sekä maahockeya.

Tulokset ja mitalitilaston löydätte olympialaisten kotisivuilta. Yhdysvallat sai eniten kultamitaleja, Norja paras pohjoismaa. Suomen kaksi pronssia oli hyvä saalis. Media saisi jo unohtaa kultamitalihaaveet. Minähän juon vähintään kerran päivässä kahvia, ihan sama tuliko mitalia vai ei.

Toivottavasti kolmen vuoden päästä pidettävissä Pariisin kesäkisoissa olisi yleisöä paikalla ja kisafiilis saataisiin edes jotenkin kohdalleen. Kisavieroitusta voi helpottaa katsomalla youtubesta vanhoja olympiaklippejä, mm. vuoden 1992 Dream Teamin dominointia Barcelonan korisparketeilla.

Koska urheilusta riittää paljon pohdittavaa, postausten määrä kasvaa kahteen. Maanantaisin moottoriurheilua ja torstaisin muita lajeja. Miksi juuri torstai? Viikonlopun tapahtumat ovat silloin edessä päin. Au Revoir.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti