maanantai 2. elokuuta 2021

Taktinen moka unkarissa

Sen sijaan, että alkaisin kronologisesti jaarittelemaan eilisen f1-kilpailun kulusta, suosittelen katsomaan kilpailun highlights-pätkän, englanninkielinen selostuskin on Niki Juuselan voivotteluja ja kuluneita eläinvertauksia parempia.

Valtteri Bottas muutti autonsa kostealla radalla keilapalloksi ja kilkkasi itsensä lisäksi molemmat Red Bullit ulos sekä McLarenin Lando Norriksen. Max Verstappenin auto saatiin korjattua kilpailun ollessa keskeytettynä, mutta se ei enään auttanut häntä. Tuloksena yhdeksäs tila. Näinkö suomalainen takaa itselleen jatkosopimuksen brittiläis-saksalaisessa tallissa? Enpä usko, sillä hyvä kakkoskuljettaja turvaa ykköskuskinsa ajamista ja tottelee kiltin koulupojan tavoin käskyjä. Bottas sai heikon lähdön, kun renkaat vielä sutivat ja jarrutuksessa renkaat menivät lukkoon, josta seurasi ketjukolari. Onneksi hän pääsee lomalla nastolaan asuntonsa rannalle rentoutumaan ja pyörälenkille Tiffany-rakkaansa kanssa sekä järjestämään hyväntekeväisyystapahtuman Lahdessa.

Alfa Romeo-Sauberin mekaanikot pilasi molempien kuljettajien kilpailut. Kimi Räikkönen sai aikasakon, kuten myös Antonio Giovinazzi. Kimi päästettiin Haasin Mick Schumacherin tielle ja italian herra painoi hiukan ylinopeutta. Katsojana, eikä vain minua vaan myös F1-Forumilaisia ärsytti Lewis Hamiltonin ainaiset valitukset tiimiradiossa. Tehdäänkö tämä tarkoituksella tv-lähetyksessä, jotta saataisiin z-sukupolven jäsenistä formulafaneja?

Hamilton teki kilpailun alussa mokan, kun ei tullut varikolle vaihtamaan kuivan kelin renkaita, vaikka aurinko paistoi. Hän itse huomasi virheensä ja kävi kierrosta myöhemmin. Huvittavinta oli nähdä hänet yksin uusintalähdön ruudukossa. Episodin jälkeen Hamilton pisti kaasun lattiaan, teki normaalit pysähdyksensä oikealla ajoituksella ja tuli kolmanneksi maaliin. Lopulta hänet nostettiin kilpailun toiseksi. Alpinen Fernando Alonso toimi tulppana, eikä mitenkään päästänyt aikakautensa parasta ohi. 

Häntä voi kiittää, sillä tallitoveri Esteban Ocon ajoi uransa ensimmäiseen voittoon ja La Marseillaise soi palkintojenjakotilaisuudessa. Voitto oli aiemmin Renault-nimellä tunnetulle tallille ensimmäinen. Edellinen ranskalaisen auton, kuljettajan, tallin ja moottorin voitto oli vuodelta 1983. Alain Prost voitti keltamustalla rellulla Etelä-Afrikan GP:n. Voittanut talli on vaihtanut nimeään monesti historian aikana ja lajipiireissä se tunnetaan Team Enstone-nimellä tehtaan sijaintinsa mukaan.

Sebastian Vettel ajoi toisena maaliin, mutta polttoainetta ei jäänyt sääntöjen määrämän litran verran näytteenottoa varten. Kauden toinen podiumsija vaihtui hylkäykseen.

Lewis Hamilton ja Mercedes siirtyivät MM-sarjan kärkeen, kun karavaani jää kuukauden lomalle. Tämän jälkeen ajetaan kolme kilpailua peräkkäisinä sunnuntaina, joista kaksi on Max Verstappenin kotiratoja. Legendaarinen Spa sekä paluun tekevä Hollannin GP Zandvoortin radalla. Vaikka loma alkoi, puhetta tulee riittämään ensi kauden tallipaikoista ja muusta sarjaan liittyvästä. Vanhojen kisauusintojen lisäksi vilkaisen suositun WTF1-sivuston sisältöä sekä kuuntelen Shikaani-podcastin jakson spotifysta.

(Kuvat: Formula1/Twitter)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti