tiistai 26. lokakuuta 2021

Taktiikkapeliä Amerikassa

Austin, Texasin osavaltion eteläisessä keskiosassa sijaitseva kaupunki tunnetaan vilkkaasta musiikkielämästään. Kaupungissa järjestetään paljon musiikkitapahtumia. Eilen iltapäivällä paikallista aikaa se oli mootttoriurheilun keskuksena, kun kaupungin lähialueella sijaitsevalla Circuit of the Americasin radalla ajettiin Yhdysvaltain Grand Prix. Ennen kilpailun alkua yleisöä viihdytti NFL-seura Dallas Cowboysin cheerleaderit ja voittajan pystin jakoi koripallolegenda Shaquille O'Neal.

Ensimmäisellä kierroksella riitti tapahtumia ja radan takasuoralla mentiin kolmen rinnain. Mclarenin Daniel Ricciardo, Lando Norris sekä Ferrarin Carlos Sainz kävivät sijoituksita kovaa taistelua. Fernando Alonso tarjosi viihdettä, kun legenda taisteli sekä Kimi Räikköstä että Antonio Giovinazzia vastaan. Alonson latinoveri kierhahti ja sen sai kuulla tiimiradion kautta.

Kärkitaistelu Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä muuttui taktiseksi. Toisen pysähdyksen ajoitus oli ratkaiseva. Verstappen teki oman stoppinsa kierroksella 30, hallitseva maailmanmestari kahdeksan kierrosta myöhemmin. Viimeiset viisitoista kierrosta Hamilton pisti nastan lautaan ja kuroi eroa umpeen. Tähän osaltaan auttoi AlphaTaurin Yuki Tsunoda, joka ei halunnut ihan heti päästää hollantilaista ohi. Britti juuttui ikävä kyllä kierroksella ohitettavien autojen tuottamaan likaiseen ilmaan, eikä päässyt näin alle sekunnin päähän, jolloin olisi voinut avata takasiipensä viimeisellä kierroksella.

Verstappenille mm-taiston kannalta tärkeä voitto 1,3 sekunnin erolla sarjan kultapoikaan. Meksikon Sergio Perez ajoi kolmanneksi. Hänen kilpailua vaikeutti juomajärjestelmään iskenut vika. Ferrarin Charles Leclerc onnistui jälleen ajamalla neljänneksi. Kolmas kerta viimeiseen neljään kilpailuun. Podiumille voi vielä päästä kauden viimeisissä kilpailuissa. 

Jos kirjoittaisin vain suomalaisista urheilijoista, niin ajatuksissa soi poliittisen puolueen tunnuslause, avarakatseisena haluan kirjoittaa monipuolisesti. Toki tässä blogissa korostan omia suosikkilajeja tekstin tuottamisen helppuden vuoksi. Niin, mitä sanottavaa on Valtterista ja Kimistä?

Ensiksimainitulta ihan ok suoritus, vaikka taktisesti otettu lähtöruuturangaistus eväsi mahdollisuudet palkintosijoille. Alkuvaiheilla Bottas juuttui Pierre Gaslyn ja Yuki Tsunodan taakse, joten ero viiden parhaan saavuttamiseksi oli lopulta liian suuri. Tuloksena kuudes sija. Kimi Räikköseltä mitäänsanomattoman oloinen suoritus, vaikka viimeinen pistesija oli käden ulottuvilla. Loppuvaiheilla tullut pyörähdys vei sen ja maalissa sijoitus oli 13.

MM-pisteissä ero Verstappenin ja Hamiltonin välillä on kaksitoista pistettä ja seuraavat kaksi kilpailua. Meksikon ja Brasilian kilpailut ovat sopineet Red Bullille viime vuosina. Mikäli Hamiltonille iskee epäonni tai ajaa heikon kilpailun. Max Verstappen saa tennistermein todeten ottelupallon mestaruuteen.

(Kuva:Formula 1/Twitter)

(Kuva:Formula 1/Twitter)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti