maanantai 22. marraskuuta 2021

Mestaruus menossa Hamiltonille?

Eilisestä Qatarin Grand Prix:stä ei tarvitse kertoa hirveän paljon. Mercedes-tallin Lewis Hamilton sai unelmalähdön ja repi kilpailun ajan turvallisen eron, jota ei Red Bullin Max Verstappen saanut koskaan kiinni. Britin voittoa avitti hollantilaisen aika-ajost saama viiden ruudun lähtöruuturangaistus keltaisten lipun sääntöjen rikkomisesta. Jokaisen kilpa-ajajan tulisi hidastaa vauhtia, kun radalla heilutetaan nk. tuplakeltaiset kohdassa, johon auto on jäänyt. Tällä kertaa Pierre Gaslyn auto pysähtyi pääsuoralle, mikä aiheutti keltaiset liput.

Samaan syylistyivät Valtteri Bottas ja Ferrarin Carlos Sainz, jotka saivat kolmen ruudun lähtöruuturangaistuksen. Itse kilpailussa Bottas ajoi pitkään käymättä varikolla, minkä myötä vasen eturegas hajosi. Samon kävi kilpailun viimeisillä kierroksilla Williamsin George Russellille ja Nicolas Latifille, mikä toi radalle virtuaalisen turva-auton. Tämä pelasti kolmannessa sijassa kiinni olleen Fernando Alonson, sillä hänenkin autonsa renkaat olivat hajoamispisteessä. Näin ollen ohituksilla säväytellyt Sergio Perez ei päässyt yrittämään ohitusta ja Max Verstappen sai bonuspisteen nopeimmasta kierroksesta. Espanjalaisen edellisestä palkintosijasta on formuloissa kulunut seitsemän vuotta, syystäkin hän oli haastattelussa iloinen.

Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin ero MM-pisteissä on hollantilaisen hyväksi kahdeksan pistettä. Hamiltonin mahdollisuus kaventaa eroa on todella suuri uudella Saudi-Arabian katuradalla, joka sijaitsee Jeddahin kaupungissa. Rataprofiilikin on tylsänoloinen. Hamiltonin 102 voitosta 13 on tullut kisoissa, jotka ovat debytoineet MM-sarjassa. Viimeksimainitun tilaston bongasin Sky Sportsin lähetyksestä.

Viikonlopun juhlituin suomalainen autourheilija on vasta 17-vuotias Luka Nurmi. Tamperelainen voitti kaikki kolme Ferrari Challenge-luokan lähtöä italian Mugellossa. Ensimmäiset kaksi kuuluivat luokan EM-sarjaan, jonka pisteissä tulokaskautta ajanut kuljettaja oli kolmas. Sunnuntain lähtö oli luokan World Final, jossa tarjolla oli kunniamaininta maailman parhaanan Ferrarin GT-kuljettajana. Nurmen Le Mans-haave on vahvassa nosteessa, joten tätä suoritusta on syytä arvostaa. Vaikka F1 ja ralliautoilu vievät suurimmat palstatilat.

Onneksi formuloista tuli väliviikko, sen voi käyttää kukin omalla tavallaan. Itse katson tv:n tai netin välityksellä komediaa, palloilulajeja tai esimerkiksi kelkkailua. Täytyyhän sitä tietää, miten Green Bay Packersilla menee NFL:ssä.


(Kuva:Formula 1/Twitter)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti