maanantai 25. huhtikuuta 2022

Forza Red Bull

Imolan radalla ajettu Emilia-Romangnan GP ei ollut kovin tapahtumarikas. Sprintin voittoon ajanut Red Bull-tallin Max Verstappen ajoi lähdöstä maaliin johdossa myös sunnuntaina ja otti täyden pistepotin eli tällä kertaa 34 pistettä. Taistelu maailmanmestaruudesta kuitenkin tiivistyi, kun kolmannessa sijassa kiinni ollut Ferrari-fanien eli tifosojen suosikki Charles Leclerc pyörähti Variante Alta-shikaanissa. Monacolainen yritti yli-innokkaasti ryövätä hollantilaiselta nopeimman kierroksen bonuspistettä. Olis kannattanut höllätä vauhtia viimeisillä kierroksilla ja tuoda pisteet kotiin.

Leclercin onneksi hän sai autonsa pidettyä käynnissä, mutta hän joutui ajamaan varikolle vaihtamaan hajonneen etusiiven. Maaliin hän tuli kuudentena. McLarenin Lando Norris ajoi varman kilpailun kameroiden ulottumattomissa ja toi oranssin autonsa kolmantena maaliin. Mercedeksen George Russell ja Alfa Romeo Sauberin Valtteri Bottas tulivat perätysten ruutulipulle. Toisin, kuin Niki Juusela Viasatin selostamossa, minä en halunnut Bottaksen yrittävän ohitusta, vaan että toisi autonsa hyvällä sijoituksella maaliin. Toiveeni toteutui ja hänen vaikea viikonloppunsa kääntyi parhain päin.

Toisella Ferrari-kuljettajalla eli Carlos Sainzilla meni viikonloppu täysin pipariksi. Perjantain aika-ajoissa ulosajo ja sunnuntaina kolari avauskierroksella Daniel Ricciardon kanssa. Toinen kesketys peräkkäin herättää varmasti keskutelua Sainzin roolista tallin sisällä. Pitäisikö alkaa jeesaamaan Leclerciä kohti mestaruutta?

Viikonlopun suurin epäonnistuja oli Lewis Hamilton. Mikään ei tuntunut onnistuvan ja kaiken lisäksi hän juuttui AlphaTaurin Pierre Gaslyn perävaloihin. Jälleen tappio tiimikaverille. Britti otti perjantaina sanallisesti yhteen tallipäälikkö Toto Wolffin kanssa. Vieläkin viime kauden mestaruuden häviö kalvaa mieltä. Auton ajokyvyttömyyteen liittyvien seikkojen vuoksi eläkepäivät alkavat houkuttelemaan sarjan mainoskasvoksi nostettua kuljettajaa.

MM-pisteissä Leclercin ja Verstappenin ero on 27 pistettä. Kahden viikon päästä ajetaan Miamin osakilpailu Nfl-seura Miami Dolphinsin stadionin läheisyyteen rakennetulla katuradalla. Itse pidän kummallisena, että euroopasta mennään jenkkeihin ja takaisin. Tämä kilpailu voitaisiin ajaa kesäkuussa Montrealin jälkeen. Kaupungit sijaitsevat samalla aikavyöhykkeellä. Alkamisaika on suomessa myöhäinen - puoli yhdeltätoista illalla, joten voisin suoran lähetyksen jättää välistä ja katsoa maanantaina uusinta. Joko Niki Juuselan selostamana tai englanninkielisenä versiona.

Loppuun vielä sananen rallista. Viikonlopun Kroatian MM-ralli oli vuoristoratamaisen tunteikas. Toyotan Kalle Rovanperä johti perjantain jälkeen yli minuutin erolla, mutta menetti johtonsa väärän rengasvalinnan vuoksi. Sää vaihteli aurinkoisesta läpimärkään ja Hyundain Thierry Neuville hajotti autonsa ja hankki ylinopeussakkoja. Rallautolla on ajettava nopeusrajoitusten mukaan, kun siirrytään paikasta toiseen. Erikoiskokeiden sijainti nimittäin vaihtelee, sillä eivät ne ihan vierekkäin ole.

Sunnuntaina Rovanperä ajoi nasta laudassa viimeisen erikoiskokeen ja ohitti kärjessä ajaneen Ott Tänäkin. Voiton lisäksi viisi bonuspistettä Power Stage-pätkän nopeimmasta ajasta. Mahtava suoritus. Jyväskyläläisen johto kasvoi MM-pisteissä ja innokkaimmat fanit alkavat hehkuttaa jo maailmanmestaruutta. Ralleja on vielä paljon jäljellä, joten jäitä hattuun.

Tämä tältä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti