maanantai 6. maaliskuuta 2023

Indycar-raportti - St. Petersburg

Indycar-kausi korkattiin tapahtumarikkaalla kilpailulla Floridan St. Petersburgin katuradalla. Heti avauskierroksella tapahtui. Romain Grosjean johdatti joukon avausmutkaan, jossa ajettiin kolmenrinnan, mutta heti tämän jälkeen rytisi. kuuden auton joukkokolarissa osallisena ollut kanadan Devlin DeFransescon vihreä-valkoinen ajokki kimposi Benjamin Pedersenin osuman seurauksena hetkeksi ilmaan. Onneksi kaikki selvisivät kolarista.

Kilpailu keskeytettiin ja matkaa jatkettiin turva-auton takaa. Kierroksella viisi heilui jälleen vihreä lippu. Grosjean sai hyvän lähdön ja piti johtoaan ensimmäiseen varikkopysähdykseensä asti. Kierroksella 37 Conor Daly pyörähti Kyle Kirkwoodin osumasta ja seuraavat neljä kierrosta ajettiin keltaisilla. Kirkwood itse oli osallisena kolmen auton kolarissa kieroksella 42 ja tuolloin hän lensi osuman seurauksena Rinus VeeKayn auton ylitse. Tästäkin selvittiin ilman haavereita. Ohjaamoa suoraava turvakaari, aeroscreen osoitti tärkeytensä. Tämä turvakaari on polykarbonaatilevyllä kehystetty versio F1-autoissa käytettävästä Halo-suojuksesta.

Kilpailusta näytti tulevan Scott McLaughlinin ja Romain Grosjeanin välinen voittokamppailu, kunnes 72. kierroksella molemmat kolaroivat. Uusi-seelantilainen oli juuri tullut omalta pysähdykseltään, eikä renkaissa ollut pitoa ja hän liukui ohitusyritystä tehneen ranskalaisen ajolinjalle. Molempien sunnuntai sai ikävän lopun.

Meksikon Pato O'Ward johti joukkoa kun vajaa 20 kierrosta oli matkaa maaliin. Takana vaanivat kuitenkin ruotsin Marcus Ericsson ja legenda Scott Dixon. O'Ward teki pienen ajovirheen, kun neljä kierrosta oli jäljellä ja tämän ex-Sauber kuski kuittasi ohituksella.

Ganassi-tallin kuljettaja ajoi ruutulipulle voittajana Indycarissa neljännen kerran ja menestystalli päivää täydensi Dixon kolmannella sijalla. Arrow McLarenin päivä oli myös onnisunut sillä Pato O'Wardin lisäksi Alexander Rossi ajoi neljänneksi. Britti Callum Ilott käänsi heikosti sujuun aika-ajon varmalla suorituksellaan ja sijoittui viidenneksi.

Kauden seuraava kilpailu ajetaan Texasin ovaalilla huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti