maanantai 20. marraskuuta 2023

Tapahtui Vegasissa


Paikallisen sanonnan mukaan se mitä tapahtuu Vegasissa, jää Vegasiin. Yksi asia, mikä ainakin jää muistoihin Vegasin Grand Prix:stä on show-meininki, kuin antiikin Roomassa ja järjestäjien sekoilu ensimmäisissä harjoituksissa. Tuolloin irronnut kaivonkansi teki tuhoa Carlos Sainzin Ferrariin, eikä säännöistä löytynyt kohtaa, mikä hyvittäisi osien vaihdosta saadun kymmenen ruudun lähtöruuturangaistuksen.

Kyseinen tapaus lopetti harjoitukset, joten toisia harjoituksia pidennettiin 90 minuuttiin. Yleisöltä meni hermot, kun järjestäjät poistivat heidät katsomoista, eivätkä he saaneet kunnollista korvausta suolaisista lippujen hinnoista. Tapauksesta on nostettu ryhmäkanne f1-sarjan omistajia eli Liberty Mediaa vastaan.

Itse huipentuma eli osakilpailu ajettiin paikallista aikaa lauantaina iltakymmeneltä eli suomessa aamukahdeksalta ja tapahtumia riitti. Lähtökiihdytyksessä Max Verstappen ei saanut käännettyä autoaan tarpeeksi ensimmäiseen mutkaan ja ajoi leveäksi rinnallaan Ferrarin Charles Leclerc. Hollantilainen sai tempustaan viiden sekunnin aikasakon.

Radan kaarteista numerot 12 ja 14 tarjosivat draamaa ja ohituksia. Ensiksi mainitussa McLarenin Lando Norris ajoi pahannäköisesti ulos, mutta nousi autostaan ilman kolhuja. Kuuluisaa Strip-katua hyödyntävä takasuora tarjosi kosolti ohituksia ja kamppailutilantejta ja tästä kuljettajat antoivat kehuja kilpailun päätyttyä.

Ruutulipun heiluttua soitettiin tutut hymnit Verstappenin ja Red Bullin voiton myötä. Kakkostilasta käytiin loppumetreillä kiivasta taistelua Leclercin ja Sergio Perezin kesken. Checo jäi lopulta Monacolaisesta kaksi kymmenystä, mutta palkintokaappiin tuli pokaali kolmannesta tilasta.

Kilpailun onnistujiin kuuluu Aston Martinin Lance Stroll. Kanadalainen lähti matkaan 19. ruudusta, vältteli virheitä ja kisataktiikkakin toimi, joten maalissa sijoitus oli viides. Hänen edelleen ajoi Alpinen Esteban Ocon. Muut pisteille ajaneet olivat Sainz, Lewis Hamilton, George Russell, Fernando Alonso ja Oscar Piastri, joka sai bonuspisteen nopeimmasta kierroksesta.

Sauberin Valtteri Bottaksen aika-ajo oli auton suorituskykyyn nähden loistava, mutta ensimmäisessä mutkassa Aloso pyörähti hänen eteensä ja taaempana ollut Perez taas osui suomalaisen autoon. Kaikki pääsivät jatkamaan kilpailuaan, mutta Bottasin kohdalla siitä jäi luu käteen. Viimeinen maaliin tulleista.

Ensi sunnuntaina ajetaan kauden viimeinen kilpailu Abu Dhabissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti