maanantai 27. marraskuuta 2023

Tutut juhlat kauden päätteeksi


Kauden viimeinen formula 1-kilpailu Abu Dhabissa oli HMV eli hajuton,mauton ja väritön (slangilyhenne, joka ilmaisee tapahtumaköyhää ja mielenkiinnotonta tapahtumaa). Max Verstappen sai avauskierroksella pienen haasteen Charles Leclerciltä, mutta hollantilainen ajoi kauden 19. voittoonsa ja monacolainen oli toinen.

Kolmanneksi ajoi Mercedeksen George Russell ja kilpailun merkittävin tilanne tapahtuikin viimeisellä kierroksella, jolloin Leclerc päästi tarkoituksella Sergio Perezin edelleen. Tarkoitus oli, että meksikolainen ajaa maaliin viisi sekuntia ennen Russellia, ettei aiemmin saatu viiden sekunnin aikasakko tekisi hallaa. Tämä kikka ei kuitenkaan toiminut. Toinen ihmetystä aiheuttanut oli tallien mekaanikkojen huolimattomuus olla käyttämättä pakollisia suojalaseja varikkopysähdysten aikana. Asia puitiin läpi tallipäälliköiden kanssa kilpailujen jälkeen, eikä tuomaristo jakanut rangaistuksia.

Muille pisteille ajaneista maininnan saa AlphaTaurin Yuki Tsunoda. Japanilainen ajoi kauden parhaan kilpailunsa sijoittumalla kahdeksanneksi virheitä vältellen. Aika-ajokin oli edeltävänä päivänä sujunut erinomaisesti, sillä lähtöruutu oli pari sijaa ylempänä.

Sauberin Valtteri Bottaksella oli jälleen ohikisa ja maalissa toiseksi viimeisenä. Muutenkaan kilpailussa ei tapahtunut mitään kummallista, joten itsekin tein kilpailun aikana muuta, kuten söin proteiinirahkan ja katsoin AC Milanin voittoon päättyneen Serie A-ottelun koosteen. Kaikki kuljettajat ajoivat maaliin, eikä turva-autoakaan nähty kilpailun aikana.

Kausi tulee jäämään historiankirjoihin yhtenä ylivoimaisimpana yhden tallin esityksenä. Red Bull voitti yhtä vaille kaikki kilpailut, kuten McLaren teki vuonna 19888. Tosin tuolloin ajettiin 16 kilpailua, mikä oli pitkään vakiomäärä kaudessa, eikä 22 kilpailua. Kilpailujen suuren määrän johdosta Verstappen rikkoi useita ennätyksiä. Jotenkin itsekin toivoisi vähemmän kilpailuja kaudessa, ähkykin alkoi ilmentyä etenkin, kun oli monta peräkkäistä kisaviikonloppua.

Kauden alussa piristystä toi Aston Martinin taistelu kärkisijoista ja samoin teki McLaren loppukaudesta. Tulokas Oscar Piastri ajoi oranssin autonsa kahdesti podiumille voittaen Qatarin sprintin. Edellä mainitun tallin Fernando Alonso oli vahvan keväänsä ansiosta kokonaispisteissä neljäs, mikä oli paras sijoitus kymmeneen vuoteen.

Vaikka formuloiden osalta kausi on paketoitu, niin talven aikana tulen kirjoittamaan. Aiheita riittää esim. suosikkiradoistani, kelkkailukisoista ja muista urheilulajeista, mitä mieleen sattuu juolahtamaan. Maanantai on hyvä kirjoituspäivä, sillä tuolloin on vielä muistissa edeltävän viikonlopun tapahtumat.

(Kuva:Formula 1)



















(Kuva; Formula 1)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti