sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Moni toivoisi kauden loppumista

Brasilian gp-viikonloppu meni tuttuun tahtiin eli Max Verstappenin komennossa. Paalupaikka perjantaina, sprintin voitto lauantaina ja helppo voitto sunnuntaina. Tarvitseeko enempää tästä sanoa?

Dramaattisin tilanne nähtiin jo lähdössä, sillä Kevin Magnussen osui Alex Albonin Williamsiin, joka kimposi Nico Hülkenbergin autoon ketjureaktiona. Thaikuskin ja Tanskalaisen kilpailu päättyi rengasvalliin ja kilpailu pistettiin poikki vajaan puolen tunnin ajaksi. Myös Hulkin päivä päättyi samaan kolariin. 

McLarenin Lando Norris ajoi jälleen erinomaisen viikonlopun sillä sprintissä oli toinen ja sama sijoitus tuli myös osakilpailussa. Kaupan päälle vielä kilpailun nopein kierros eli brittikuljettajalla on vauhtia ja oranssimusta auto toimii. Tahdonvoimaa, jota tarvitaan voiton saamiseen puuttuu, sillä Norris tuntui luovuttavan pian Verstappenin otettua kärkipaikan ja huolehtivan, että auto pääsee maaliin saakka. Norrisin kilpailu oli mennä pieleen jo ensimmäisessä lähdössä, mutta taaempana sattunut kolmen auton kolari keskeytti ajot. Uusintalähtö sitten sujui britiltä paremmin ja hänelle ei löytynyt sitten uhkaajia.

Kilpailun jännittävin taistelu käytiin kolmannesta tilasta. Aston Martinin Fernando Alonso oli ajanut onnistuneen aika-ajon ja lähtöruudukossa oli yllättäen tilaa, sillä Ferrarin Charles Leclerc oli ajanut lämmittelykierroksella ulos hydrauliikkavian vuoksi. Alonso piti viimeisen kolmenkymmenen kierroksen ajan nopeampaa Sergio Pereziä takana, mikä taas meksikolaista turhautti, sen huomasin pienistä ajovirheistä, kun hän käänsi kaarteissa autoaan. 

Perez pääsi ohitse, kun kaksi kierrosta oli matkaa maaliin, mutta espanjalainen ei luovuttanut vaan ohitti kilpaveljensä ulkokautta viimeisellä kierroksella takasuoralla. Alonso omisti haastattelussa podiumtilansa tallille, sillä he olivat paiskineet kovasti töitä kääntääkseen tallin kurssin. Ilmeisesti paluu vanhoihin säätöihin toimi, sillä tallikaveri Lance Stroll oli viides, joten brittitalli sai arvokkaita tallipisteitä.

Mercedes-tallilla mikään ei tällä kertaa toiminut. George Russellin hermo oli kireällä, kun ei tiennyt tallinsa taktisia peliliikkeitä ja kaiken kukkuraksi öljyn lämpötila oli noussut liian korkealle, joten talli pyysi häntä keskeyttämään kilpailun. Lewis Hamilton sentään pyristeli maaliin, mutta vasta kahdeksantena.

Alfa-Romeo Sauberin kisaviikonloppu oli sitä samaa mollivoittoisuutta. Auton tekniikka oli koetuksella ja molemmat kuljettajat joutuivat keskeyttämään. 

Kun kilpailujen tylsyydestä moni tuntuu valittavan, niin ilmankos haluttaisiin kauden jo loppuvan. Vielä on kuitenkin kaksi kilpailua jäljellä, joista ensimmäinen ajetaan Las Vegasin katuradalla paikallista aikaa lauantai-iltana eli suomen aikaan sunnuntai-aamuna kahden viikon päästä.

Onneksi on muitakin autokisoja ja urheilua, joten viihdettä itselleni riittää. Vaihtelun vuoksi vilkaisen leffan tai luen kirjaa.

(Kuva:Formula 1/X)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti