tiistai 25. kesäkuuta 2024

Tutu juhlat Espanjassa


Espanjan GP Barcelonan radalla sai Mercedes-tallin kannalta loistavan lähdön, sillä George Russell ampaisi kiihdytyksessä ohi Lando Norrisin ja Max Verstappenin siirtyen kilpailun johtoon. Ilo ei kestänyt, kuin kaksi kierrosta, kun Verstappen otti kärkipaikkansa takaisin pääasuoralla.

Hollantilaisen ensimmäinen varikkopysähdys kierroksella 17 kesti vain 1,9 sekuntia. Norris pysähtyi kärkipaikalta seitsemän kierrosta myöhemmin. Toisen pysähdyksensä Max teki kierroksella 41, jolloin Norrisilla oli mahdollisuus kasvattaa takaisin saatua kilpailun johtoa toista pysähdystä varten. Hän teki sen kahdeksan kierrosta myöhemmin, mutta pysähdys venyi hiukan, sillä vasemman takarenkaan kiinnitys takkuili. Tämän myötä britti putosi Verstatappenin taakse, eikä tilanteet muuttuneet kilpailun loppua kohti.

Kaikki autot ajoivat maaliin, eikä turva-autoakaan radalla nähty. Keltaisia heilutettiin hetken, kun Alex Albon ajovirheen seurauksena kävi hietikolla. Hallitseva mestari otti kauden seitsemännen voittonsa kasvattaen samalla omansa ja tallinsa johtoa mm-pisteissä. Norris maaliin toisena ja ensimmäisen kerran tänä vuonna palkinnon kolmannesta sijasta sai Lewis Hamilton.

Ferrarilla ei mikään paras viikonloppu, mutta molemmat autot sentään pisteille Charles Leclercin ja Carlos Sainzin toimesta ja samaten Alpine-duo Gaslyn ja Oconin ansiosta viimeisille pisteille. Valtteri Bottaksen kilpailusta ei mitään sanottavaa. Jälleen ilman pisteitä ja viimeisten joukossa maaliin.

Tiivistunnelmainen kausi on vaiheessa, kun ajetaan kolme kilpailua peräkkäisinä sunnuntaina. Ensi viikolla ajetaan tämän tripleheaderin toinen osa Itävallassa.

Palou voittoon Laguna Secassa

Alex Palou ei pystynyt pitämään paalupaikan tuomaa kärkipaikkaa lähdössä, vaan Kyle Kirkowood siirtyi johtoon Laguna Secan Indycar-kilpailun avausmutkassa. Amerikkalainen ajoi puolustavasti johdossa espanjalaista vastaan, kunnes hän teki ensimmäisen varikkopysähdyksensä kilpailun 25. kierroksella. Kun Josef Newgarden oli tulossa varikolle, ruotsin Marcus Ericsson oli osua häneen palatessaan pienen ulosajonsa myötä, onneksi onnettomuudelta vältyttiin.

Luca Ghotto ajoi ulos 36. kierroksella, jolloin turva-auto tuli radalle. Palou piti kärkilpaikkansa uusintalähdössä, joka suoritettiin viisi kierrosta myöhemmin, mutta Scott Dixon ajoi samalla kierroksella ulos ja jälleen köröteltiin keltaisten alla.
62.kierroksella Palou ohitti ensi Alexander Rossin jonka taakse oli pudonnut kahdeksan kierrosta aiemmin tekemänsä varikkokäynnin myötä. Kaksi kierrosta myöhemmin espanjalainen ohitti Colton Hertan radan kuudennessa kaarteessa.

75.kierroksella Marcus Armstrong ja Christian Lundgaard osuivat toisiinsa varikon ulostulon jälkeen ja uusi-seelantilaisen Ganassi-tallin auto pysähtyi. Tuomaristo antoi kaikkien käydä varikolla, myös kärjessä ajavan Penske-tallin Josef Newgardenin ja vasta sitten kutsuttiin turva-auto radalle.
Loppukierroksilla nähtiin useita uusintalähtöjä pienten kolarien vuoksi, mutta Herta ei mitenkään päässyt Palousta tekemään kunnollista ohitusyritystä, sillä hallitsevalla mestarilla on hiukan enemmän taitoa peittää sisälinja mutkiin tultaessa. Alex Palou otti kauden toisen voittonsa ja siirtyi samalla sarjan pistejohtoon ohi Will Powerin, joka oli kilpailun seitsemänneksi.
Kauden seuraava kilpailun ajetaan heinäkuun 7. päivä Mid-Ohion radalla ja tuolloin autoissa pörrää hybridimoottorit.

Tämän viikon toinen kirjoitus käsittelee jalkapallon EM-kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti