maanantai 24. heinäkuuta 2023

Verstappenin komennossa kohti kesälomaa

 

Unkarin Gp:ssä tehtiin historiaa, sillä Max Verstappen nousi Sebastian Vettelin, Alberto Ascarin, Michael Schumacherin sekä Nico Rosbergin kaltaisten suurnimien joukkoon, jotka ovat pystyneet voittamaan seitsemän kilpailua peräkkäin. Vettel pystyi viimeisellä mestaruuskaudellaan 2013 ottamaan yhdeksän voittoa putkeen, joten tasaisen vauhdin taulukolla hollantilainen voi tämänkin ennätyksen rikkoa.

Red Bull otti jo kauden 12:sta voittonsa, mikä rikkoi valmistajien yhden kauden peräkkäisten voittojen ennätyksen. McLaren voitti 11 kilpailua putkeen kaudella 1988. Verstappen ohitti paalulta lähteneen Lewis Hamiltonin avausmutkassa ja ratkaisi kilpailun jo siinä vaiheessa. McLaren jatkoi uutta tulemistaan, sillä Lando Norris ajoi jälleen toiseksi ja Oscar Piastri ajoi viidenneksi. Norris oli niin tyytyväinen sijoitukseensa, että rikkoi samppanjapullolla Verstappenille ojennetun voittopokaalin. Heikon aika-ajon ajanut Meksikon Sergio Perez teki jälleen rohkeita ja järkeviä ohituksia ja oli kilpailun kolmas. Humoristisesti todettuna Perezin pitäisi lähteä aina viimeisestä ruudusta kilpailuun.

Sauberin loistava aika-ajo meni pieleen startissa, sillä Guanyou Zhoun auto ei lähtenyt kunnolla käyntiin ja hän myös törmäsi Daniel Ricciardon AlphaTauriin, joka taas kimposi sinisiin Alpine-autoihin. Ranskalaistallin molemmat kuljettajat, Pierre Gasly ja Esteban Ocon  liittyivät heti kesketyttäjien joukkoon. Valtteri Bottaksella kisavauhti oli jälleen kadonnut ja palkinnoksi tuli kahdestoista tila.

Ferrarilla oli jälleen heikko päivä. Charles Leclercin ensimmäinen pysähdys meni pieleen, sillä pulttipyssy jumittui vasemman takarenkaan kiinnityksessä ja toisella pysähdyksellä Monacolaine ajoi ylinopeutta varikkosuoralla ja sai aikasakon. Maalissa sijoitus oli seitsemäs, tallikaveri Carlos Sainz kahdeksas. Parempaan pitää pystyä vai menikö osaaminen WEC-sarjaan ja Le Mans-voittoon?

Verstappen ja Red Bull johtavat ylivoimaisesti mm-pisteissä, mutta ennen kesätaukoa ajetaan vielä ensi sunnuntaina Belgian Spa:ssa. Yhdellä suosikkiradoistani, jota on kiva ajaa autopeleissä - tosin rattiohjaimella en ole kokeillut.

Pensken juhlat Iowassa

Penske-talli juhli komeasti Iowan ovaaliradalla ajetuissa kahdessa Indycar-kilpailussa. Will Power lähti molempiin paalupaikalta, mutta voiton korjasi kahdesti tennesseeläinen Josef Newgarden. Australialainen ajoi lauantaina viidenneksi ja sunnuntaina toiseksi. Tallin kolmas kuljetaja, Uuden-Seelannin Scott McLaughlin ajoi myös erinomaiset kilpailut. Sijaluvut olivat kaksi ja viisi. 

Sarjaa johtava Alex Palou ajoi Ganassi-tallin autonsa lauantaina kahdeksanneksi, mutta sunnuntaina nosti itsensä kolmen parhaan joukkoon. Kolmen kärki pisteissä on 80 pisteen sisällä toisistaan ja Newgardenin vahva meno ovaaleilla povaa hyvää kohti elokuun viimeistä lauantaita, jolloin kauden viimeinen ovaalikilpailu ajetaan Gatewayn radalla. 

Pisteet 12/17 kilpailua
  1. Alex Palou 477
  2. Josef Newgarden 397
  3. Scott Dixon 357
Seuraava kilpailu ajetaan Nashvillen katuradalla elokuun 6. päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti