maanantai 15. heinäkuuta 2024

Indycar-raportti - Iowa

Iowan ovaalirata, joka sijaitsee noin 50 kilometriä samannimisen osavaltion pääkaupungista Des Moinesista, ajettiin viikonloppuna kaksi Indyca-sarjan kilpailua.

Lauantain kilpailu sisälsi kolareita ja kaksikamppailuja, mutta paikallisten mielestä se oli tapahtumaköyhä. Keltaiset tuotiin esille niinkin kummallisessa tilanteessa, kuin Colton Hertan puolipyörähdyksen vuoksi. Penske-tallin Scott McLaughlin ajoi ensimmäisen kerran voittoon ovaaliradalla. Sarjakärki Alex Palou ajoi reunavalliin, mutta sijoitus 20:n parhaan ulkopuolella tiesi piste-eron kaventumista muihin nähden.

Sunnuntain kilpailuun Uusi-Seelantilainen lähti paalupaikalta ja johti ensimmäiset vajaa sata kierrosta. Ovaaliradoilla, kun kierrokset tuppaa menemään nopeasti ja pienillä ympyräradoilla ajo tuntuu katsojien silmissä lässähtävän jonoajeluksi. 

McLaughlin teki kärkikuskeista ensimmäisen pysähdyksensä 98. kierroksella ja kaksi kierrosta myöhemmin oli mestaruuskandidaatti Alex Paloun vuoro. Samaan aikaan Argentiinan Agustin Canapino pyörähti ja turva-auto tuli radalle. Kärkeen siirtyi Penske-kuljettaja Will Power, joka kuitenkin joutui omaa varikkokäyntiään odottamaan, kunnes kilpailijat olivat turva-auton takana.

Palou johti joukkoa uusintalähtöön 113. kierroksella. Tämän jälkeen kilpailuun tuli suvantovaihe, jolloin ei merkittäviä tapahtumia nähty. 200. kierroksen tietämillä kärkijoukko teki viimeiset pysähdyksensä ja varikkoruljanssin myötä Power otti kärkipaikan takaisin itselleen 208. kierroksella. Loppukierroksilla ei sijoitusten vaihtelua kärjen osalta nähty, joten australialainen ajoi uransa 43. voittoon. Palou sai helpotusta heikon lauantai-kilpailun jälkeen ollen toinen ja Scott McLaughlin oli kolmas. 

Viimeisellä kierroksella nähtiin neljän auton kolari, jossa Sting Ray Robb meni autonsa kanssa ilmaan ja ylösalaisin. Lääkintäryhmä oli haukkana paikalla ja onneksi kaikkia ovat kunnossa. Robb kävi sairaalassa tarkistuksessa. 

Kauden kuudesta jäljellä olevasta kilpailusta on kolme mutkarataa ja saman verran ovaaleja (Milwaukeessa kaksi lähtöä kisaviikonloppuna). Kaksinkertainen mestari Power on vain 35 pisteen päässä Palousta ja hänen aika-ajomenestyksensä voi tuoda hänelle kolmannen mestaruuden. Paalupaikasta saa lisäpisteen ja australialainen on nopea aika-ajoissa. Hän on myös kokemuksensa myötä kartuttanut voittosaldoaan myös ovaaleilla ja tämän voi katsoa eduksi hallitsevaa mestaria Palouta vastaan.

Muistakaa, että nämä kisaraportit on tehty alaa seuraavien uutissivustojen ja Indycarin Youtube-koosteen perusteella ja koosteet antavat editoinnin myötä erilaisemman kuvan tapahtumista, kuin jos olisi katsonut ne suorana tai uusintoina.

Ensi sunnuntaina ajetaan Toronton katuradalla.

Pistetaulukon top-5. 12/18 kilpailua

  1. Alex Palou 379
  2. Will Power 344
  3. Pato O'Ward 327
  4. Scott Dixon 222
  5. Scott McLaughlin 324

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti