maanantai 1. heinäkuuta 2024

Russell kiitti kilpakumppanien kolaroinnista

 

Kun Itävallan GP:tä tuli katsottua, tuli taas sellainen fiilis, että tuttua Hollannin kansallishymniä soitetaan palkintopallilla. McLarenin Lando Norris ei saanut parasta lähtöä ja Red Bullin Max Verstappen kasvatti tasaisesti eroa, vaikka britti ajoikin nopeita kierroksia. Itselläni ei ole mitään Maxia vastaan, Lando on noussut viime vuosina suosikkikuskieni joukkoon mukavan persoonansa ja ajotaitojensa vuoksi.

Viimeisillä varikkopysähdyksillä kilpailu kuitenkin sai uuden luonteen. Molemmat tulivat sisään 51. kierroksella, mutta Verstappenin pysähdys oli neljä sekuntia Norrista hitaampi, sillä vasemman takarenkaan kiinnityksessä oli hankaluuksia. Tämä antoi britille mahdollisuuden taistella voitosta ja viimeisten kierrosten aikana nähtiin kunnon kissa ja hiiri-leikki sääntöjen harmaalla alueella. Molemmat valitteli sääntöjenvastaisista otteista radiossa ja Norris sai viiden sekunnin aikasakon ratarikkeistä. Mikäli Norris olisi ohittanut Verstappenin ja voittanut, hän olisi menettänyt sen sakkonsa ansiosta. Sakko lisätään kuljettajan kilpailuaikaan ja Norrisin ero olisi pitänyt olla tässä tapauksessa suurempi.

Kuusi kierrosta ennen maalia tapahtui ja kunnolla. Radan kolmannessa mutkassa, ylämäen hiusneulassa Verstappen tuuppasi kunnolla Norrisin auton ulos radalta ja molempien autoista puhkesi rengas. Verstappen sai tempustaan ansaitusti kymmenen sekunnin aikasakon, mikä pudotti hollantilaisen lopputuloksissa viidenneksi. Norrisin auto meni täysin hajalle, minkä vuoksi hän joutui keskeyttämään. Puhjennut rengas tekee vaurioita auton pohjaan, jos sillä joutuu linkuttamaan varikolle.

Tilanne antoi Mercedeksen George Russellin tilaisuuden kauden avausvoittoon ja sen myös Yrjö teki. Australian Oscar Piastri toi Mclarenille lohtua kakkostilallaan. Haastattelussa hän totesi, että hänellä oli mahdollisuus jopa voittaa. Viimeisillä kierroksilla ero voittaneeseen Russelliin oli kutenkin liian suuri. Ferrarin Carlos Sainz oli kolmas. Haas-talli ajoi kauden parhaan kisansa, sillä Nico Hülkenberg oli kuudes ja Kevin Magnussen kahdeksas. Epäonnisin kuljettaja oli Ferrarin Charles Leclerc, sillä kuudennesta ruudusta matkaan lähtenyt Monacolainen hajotti etusiipensä avauskierroksella osuessaan Piastrin autoon. Varikolla vaihdettiin uusi siipi, mikä pudotti hänet joukon perukoille. Maalissa sijoitus yhdestoista.

Valtteri Bottaksen kilpailusta ei mitään sanottavaa, sillä hän tuli 16:sta maaliin. Fernando Alonson vauhti on hidastunut ja vaikka sai kilpailun nopeimman kierroksen, hän tuli viimeisenä ruutulipulle.

MM-pisteissä Verstappen ja Red Bull jatkavat ylivoimaisessa johdossa ja kolaritilanteesta saatiin mukavaa puheenaihetta ja kitkaa Norrisin ja Maxin välille, kun tulevana sunnuntaina ajetaan Silverstonessa.

Se on jo toinen tarina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti