tiistai 18. elokuuta 2020

Formula Lewis...

Näin jälkikäteen voin sanoa, että itselläni oli parempaa tekemistä sunnuntaina, kuin katsoa suorana Formua 1:sten MM-sarjan kilpailu Espanjan Circuit de Catalunyan radalta. Kilpailu oli nimittäin niin tylsä, että siitä ei riittäisi edes kirjoitettavaa. Sanotaanpa edes jotakin.

Kilpailu ratkesi jo heti ensi metreillä, kun paalulta lähtenyr Lewis Hamilton lähti karkumatkalle mustalla Mercedes-autollaan. Hän otti yhden uransa helpoimmista voitoistaan, joka oli hänelle jo uran 88:s. Red Bull-tallin Max Verstappen ohti heikon lähdön saaneen Valtteri Bottaksen, teki kaikkensa saadakseen Hamiltonin kiinni, mutta ei onnistunut ja oli toinen. Bottaksella sen sijaan oli heikko kilpailu ja Iltapäivälehdet vertailee häntä jo Mika Häkkisen tallitoveriin David Coulthardiin. Hyvä kakkoskuski, muutama voitto kaudessa. Bottas valitteli kuumuutta mustassa ajopuvussa ajamisesta. Kun ajopuvun väriä ei tänä vuonna vaihdeta, kiitos BLM-liikkeen. Yksi ratkaisu voisi olla ohuemmat kalsarit.

Ferrarin Sebastian Vettel toi tallileen ainoat pisteet ollen kisassa seitsemäs. Charles Leclerc oli ainoa keskeyttäjä, kun hänen autonsa moottori sammui radan loppuosan shikaanissa. Tuttuun tapaan kilpailun mielenkiintoisinta antia olivat ohitukset Racing Pointien ja McLarenien välillä. Pinkit autot tulivat maaliin Lance Strollin ollessa neljäs ja Sergio Perez viidentenä. Maitoa nauttiva Lando Norris sai viimeisen pistesijan 10:nestä sijasta.

Mestaruus on jo lähes selvä, ellei Red Bull hyödynnä FIA:n asettamaa kieltoa moottoriasetusten muuttamisesta aika-ajoja varten. Tämä voi antaa Verstappenille voiton avaimet kahden viikon päästä ajettavaan Belgian Grand Prix:n.









Ja vielä...

Ratamoottoripyörien MM-sarjan eli Motogp:n kauden neljäs osakilpailu tarjosi dramatiikkaa, kun radan kolmannessa kaarteessa Franco Morbidellin ja Johann Zarcon pyörät osuivat ja lähtivät vaaralliseen ilmalentoon. Onneksi ne eivät osuneet Yamaha-kuljettajiin Maverick Vinalesiin ja Valentino Rossiin. Osuma tapahtui kilpailun yhdeksännellä kierroksella. Kilpailussa hyvää nousua tehnyt Suzukin Alex Rins kaatui hietikolle ja KTM-kuljettajat Pol Esppargaro ja Miguel Oliveira kolaroivat myös. 

Voittoon ajoi Ducatin tehdastallin Andrea Dovizioso, joka lähtee kauden päättyessä tallista kahdeksan vuoden jälkeen. Suzukin Joan Mir oli toinen ja Ducatin Jack Miller kolmas. Myös ensi viikon kilpailu ajetaan samalla Red Bull Ringin radalla.

MM-pisteet.










Ensi viikolla raportti legendaarisesta Indy 500-kilpailusta. Paalupaikalta lähtee Mario Andrettin pojanpoika Marco Andretti. Mukana myös ruudusta 26 lähtevä Fernando Alonso.

Tällä viikolla myös toinen blogipostaus, jonka aiheena jalkapallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti