maanantai 16. marraskuuta 2020

Valtteri Bottas luisteli - Hamilton juhli.



Istanbul Park palasi yhdeksän vuoden tauon jälkeen F1-kalenteriin ja viikonlopun olosuhteet olivat kilvanajoon jäätävän kylmät. Harjoituksista alkaen kuljettajilla oli ongelmia renkaiden pitävyyden kanssa. Lisäongelman aiheutti vain 10 päivää vanha asvaltointi. Aika-ajo muodostui lottoarpajaisiksi, joiden nopein oli Racing Pointin Lance Stroll. Mestaruuteen ajava Lewis Hamilton ajoi kuudenteen lähtöruutuun.

Viileä sää jatkui myös kilpailupäivänä. Strollilla oli ongelmia renkaiden kanssa. Välikelin renkaatkin kuoriutuivat alta lämpenevässä säässä. Tallikaveri Sergio Perez ajoi säästäväisemmin ja se kannatti. Hamilton kävi jo kilpailun alussa renkaidenvaihdossa, eikä ottanut turhia riskejä, kun kilpailun edetessä kilpaveljien renkaat murenivat tai lipsahdettiin märälle rataviivalle. Näin kävi Max Verstappenille, kun hän yritti ohittaa Pereziä kierroksella 18.

Hamilton ajeli yhtä rauhallisesti, kuin teini isänsä Nissan Micralla ja ohitti muita tilanteen tullen. Sadekelin ajon taitavat kokenut britti tuli odotetusti ruutulipulle ensimmäisenä ja samalla varmistui jo kauan tiedossa ollut uran seitsemäs maailmanmestaruus. Kauden jälkeen tallistaan lähtevä Perez osoitti olevansa työpaikan arvoinen toisella sijallaan. Red Bull voisi ottaa hänet Verstappen tallikaveriksi. Kolmas sija ratkesi takasuoran jarrutuksessa, kun Ferrarin Charles Leclerc lukitsi jarrunsa ja Sebastian Vettel tuli omalla "korskealla orillaan" ohi. Paalulta lähteneen Strollin edelle tuli palkintopallille ajaneiden lisäksi viisi lisää. Maalissa kanadalainen oli yhdeksäs.


Kaudesta on jäljellä vielä kolme osakilpailua peräkkäisinä viikonloppuina. Kaksi Bahrainin Sakhirin radalla ja Abu Dhabin kilpailu.

Kilpailun epäonnisena voidaan ehdottomasti pitää Valtteri Bottasta. Hamiltoniin ei edes tarvita vertailua, sillä kaikki meni jo alusta pieleen. Avauskierroksella kaksi pyörähdystä, joista jälkimmäinen tuli osumasta Renault'n Esteban Oconin kanssa. Nastolan kaveri pyörähti yhteensä kuusi kertaa, joten ilmankos luulin Susanna Rahkamon vaihtaneen paikkoja Bottaksen kanssa. Niin kauniita ja sulavia spinnejä oli. Kuinka monta pistettä Anuliisa Uotila antaisi?

Haastattelussa Bottas sanoi ratin vääntyneen, mutta ohjaamokamerasta sitä oli vaikea havaita. Ajoi kahdesti liian kovaa lätäkköön. Mikäli auto oli noin vioittunut, niin minkä vuoksi hän ei mennyt varikolle, vaan jatkoi ajelua. Jopa brittiasiantuntijat Sam Collins ja Roseanna Tennant repesivät nauruun. 
Vuoden 2008 Silverstonen kaatosateessa Ferrarin Felipe Massa pyörähteli yhtä komeasti, kuin Bottas eilen. Bottas lupasi tuttuun tapaansa lyödä Hamiltonin ensi vuonna, mutta tämä ei voi toteutua niin kauan, kuin BLM:n kansainvälinen puolestapuhuja ajaa tallitoverina. Tämän sanon kaikella kunnioituksella puurosta ja tyttöystävänsä kanssa pyöräilevää Valtteria kohtaan. 

Onneksi kahden viikon tauon aikana voin nauttia muun muassa Motogp-sarjan päätöskisasta, urheiluautojen kestävyyskilpailujen parhaista paloista ja Huuhkajien menestyksestä Kansojen liigasta. Laitetaan kaiuttimista soimaan Hollywood Undeadin kappale California Dreaming.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti