torstai 24. kesäkuuta 2021

Kisat alkaa - oikeesti.

 

EM-kisojen lohkot on saatu nysvättyä läpi ja Suomen putoaminen oli jo selvä maanantaina. Kaksi kysymystä tulee mieleen. Olisiko huuhkajien pitänyt pelata rohkeammin hyökkäävämpään suuntaan? Entä pitikö puolikuntoisia Teemu Pukkia ja Tim Sparvia peluuttaa väkisin kolmen pelin ajan, vaikka Marcus Forss ja Onni Valakari olisivat ansainneet peliaikaa? Te lukijat voitte näihin vastata.

Englanti pelasi pohjoisen naapurinsa Skotlannin kanssa toisella lohkokierroksella 0-0 tasapelin, mutta Tsekistä otettu 1-0 voitto helpotti brittimedian paineita - ainakin hetkeksi. Espanja, Ranska, Italia ja Portugali pääsivät ongelmitta jatkoon, mutta Saksa oli lähellä pudota. Unkaria vastaan oli vaikeuksia ja vartti ennen loppua Die Manschaft oli häviöllä. Leon Goretzka pelasti jalkapallon suurmaan 82' minuutilla tehdyllä maalilla ja pudotuspelit odottavat. Vastaan tulee Englanti.

Onneksi saa hetken hengähtää ennen lauantaina alkavia pudotuspelejä. Ensi viikon alussa selviää puolivälieräjoukkueet, välierät ja loppuottelu pelataan heinäkuun toisella viikolla alustavien tietojen mukaan Wembleyn stadionilla, ellei korona pakota euroopan jalkapalloliittoa Uefaa pelipaikan siirtoon. Kisoissa on nähty ainakin Espanjalla, Ruotsilla ja Englannin joukkueissa muutamia tartuntatapauksia.

Neljännesvälierät pelataan 26.6.-29.6 välisenä aikana ja ottelut alkavat kello 19 ja 22. Lisätietoa löytyy tästä.

YLE:n tuotannossa ei muuten ole mitään pielessä, ainoastaan heikko studiolavastus, somesukupolvelle tehdyt kikkavideot ja yksinkertaistetut analyysit näin tosifanin näkökulmasta hämmentävät. Pitää muistaa, että näitä kisoja katsoo myös tavallinen kansalainen, joka ei muuten katsoisi jalkapalloa. Studion takana näkyy työntekijöitä tietokoneidensa ääressä. Vaihtelun vuoksi olen katsonut pelejä brittiselostuksella, toisen ITV-kanavan ja toisen BBC:n radioselostuksella. Briteillä, kun on perinteitä ja puntia, se näkyy työn laadussa. BBC:n studioita vetää legendaarinen maalintekijä Gary Lineker.

Nyt, kun Suomi on poissa kisoissa, voidaan keskittyä myös TV:ssä puhumaan pelistä ilman värilaseja. Entä minä? Olen astunut Saksan mestaruusjunan kyytiin, joka ei pysähdy ensimmäiselle pysäkille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti