maanantai 21. kesäkuuta 2021

Formularaportit - Paul Ricard ja Road America

 

Ranskan Grand Prix Paul Ricardin radalla oli lässähtää jo alussa, kun hollantilaistähti Max Verstappenin auto lipsahti radan sivuun radan toisessa kaarteessa. Onneksi hän putosi vain yhden sijan. Kilpailun ratkaisut tehtiin varikolla. Mercedes suoritti vain yhden pysähdyksen sekä Lewis Hamiltonille että Valtteri Bottakselle ja tämä ei toiminut, sillä renkaat kuluivat loppuun. Verstappen kävi kahdesti renkaiden vaihdossa ja ajoi nopeita kierroksia. 

Tämä taktiikka tuotti tulosta, kun toiseksi viimeisellä kierroksella Hamilton päästi Verstappenin edelleen helposti. Britti päätti varmistaa itselleen mukavan pistemäärän nollatuloksen sijaan.

Red Bullin kilpailu oli onnistunut. Sergio Perez tuli kolmanneksi osoittaen jälleen arvonsa taistelussa valmistajien mestaruudesta. Valtteri Bottas kiroili radiossa tallin haluttomuutta tuoda häntä toiseen pysähdykseen. Hän oli hiljaa ruutulipun jälkeisessä tiimiradiossa. Alpinen Fernando Alonso tottuu kahden välivuoden jälkeen uusiin autoihin. Kahdeksannella sijalla pisteitä ja tallikaveri Esteban Ocon top 10:n ulkopuolella. Ferrarila heikko kilpailu. Carlos Saniz yhdestoista ja Charles Leclerc kuudestoista ennen Alfa Romeo Sauberin Kimi Räikköstä. Kukaan ei keskeyttänyt eikä turva-autoa nähty. 

MM-pisteissä Verstappen johtaa Hamiltonia 12 pisteen erolla. Kolmen perättäisen kilpailun putki jatkuu kahdella Itävallan kilpailulla. Niistä ensimmäinen eli Styrian GP jää suorana katsomatta väliin. Eipä hätää, sillä kokonaisen uusinnan löytää netistä. Ensi maanantaina kirjoitus normaaliin tapaan.

Yhdysvaltain Indycar-formulasarja ajoi oman kilpailunsa Road American radalla sunnuntai-iltana. Penske-tallin Josef Newgardenilla oli mahdollisuus ottaa kauden avauvoitto, mutta vaihteisto temppuili. Hän ehti rakentaa kymmenen sekunnin johdon, kävi varikolla tarpeen mukaan ja kävi tiukkaa taistelua espanjan Alex Paloun kanssa. Turva-autoa tarvittiin neljästi tässä kilpailussa ja niistä viimeisin tuli neljä kierrosta ennen maalia, kun Ed Jonesin vasen takarengas petti kaartuvan takasuoran jarrutuksessa.

Uusintalähdössä Newgardenin auto petti lopullisesti ja Palou kuittasi ohitse ajaen kauden toiseen voittoon. Colton Herta ajoi toiseksi ja Australian Will Power kolmanneksi.

Kymmenen parhaan joukossa oli viisi F1:ssä ajanutta. Romain Grosjean viides, Marcus Ericsson kuudes, Alexander Rossi seitsemäs, Takuma Sato kahdeksas ja Max Chilton kymmenes. Mutkaradoilla kokemus euroopan radoilta näyttää olevan hiukan eduksi. 

Tanskan Kevin Magnussen tuurasi loukkaantunutta Felix Rosenqvistia, mutta hänen kilpailunsa päättyi tekniseen vikaan. Kausi jatkuu yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä Mid-Ohion radalla.

Pistetilanne(Kuva:NBC/Twitter)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti