torstai 17. kesäkuuta 2021

Ensimmäinen viikko takana

Kirjoitushetkellä EM-kisojen toinen lohkokierros on täydessä käynnissä, eilen Suomi hävisi Pietarissa 0-1 Venäjälle, mutta jatkohaaveet pysyvät elossa. Huuhkajat ottivat voiton Kööpenhaminassa Tanskasta Joel Pohjanpalon maalilla, mutta jalkapallo jäi tuossa ottelussa sivuosaan, kun Christian Eriksen tuupertui kentän pintaan sairaskohtauksen saatuaan. Onneksi Tanskan tähtipelaaja voi jo paremmin, mutta pelaajaura voi todennäköisesti olla ohi. Jalkapalloyhteisö ympäri maailmaa on osoittanut tukensa hänelle. Belgian Romelu Lukaku lähetti terveiset samana iltana tehdessään maalin venäjän verkkoon ja eilisen pelin lämmittelyissä suomen pelaajilla oli saateteksti paidoissaan "Parane pian", Christian".

Sunnuntain Hollanti-Ukraina oli viihdyttävin peli tähänastisista. Päästä päätyyn menoa, paikkojen luontia ja Ukrainan Andrei Yarmolenko iski komean maalin. Hollanti voitti 3-2. Tsekin Patrik Schick (ei shit) teki kaksi maalia skotlannin verkkoon Glasgowssa. Viimeisin päätyi urheiluruutuun. Puolesta kentästä lähtenyt kierteinen veto. Skotlantilaismaalivahti David Marshall seikkaili ties missä ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä päätti vaan kokeilla. Herttinen sentään.

Tiistaina Ruotsin maalivahti Robin Olsen pelasti maansa häviöltä kotiyleisön suosikkia Espanjaa vastaan. La Roja vyöryi miltei koko ottelun ajan kohti maalia luoden parhaat paikat, mutta mikään ei mennyt Olsenin selän taakse. Maaliton tasapeli. Saksa hävisi Ranskalle Mats Hummels ohjasi ranskalaisten maalipaikan omaan maaliin. Saksa hyökkäys ei toiminut, lähes joka toinen yritys meni Hugo Lloris'n vartioiman maalin ohi.

VAR:lle eli avustavalle videotuomarille on ollut jälleen käyttöä. Joel Pohjanpalo puskemalla iskemä maaliin hylättiin, kun järjestelmä tulkitsi Jollen olleen paitsioasemassa. Ranskalta hylättiin kaksi maalia Saksa-ottelussa ja Ukraina sai rangaistuspotkun, kun Pohjois-Makedonian pelaajan käsi hipaisi palloa vapaapotkutilanteessa. Erotuomarin korvanappiin tulee turnauksen aikana lisää sanomista, se on selvä. Tämä taas johtaa hämmennykseen tv-katsojilla, asiantuntijoilla, kuten stadioneille päästetylle yleisölle. Ottelujen kesto pitenee entisestään. 90 minuuttia on nykyään vain nimellinen peliaika. Oikeampi lukema voisi olla 95-100 minuuttia, ilman jatkoaikaa.

Se näistä asioista, ensi viikolla lisää em-kisajuttuja. Tuolloinkin jatkopelit ovat jo ovella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti