tiistai 10. toukokuuta 2022

F1 - Vice City

Nyt ei ole kyse GTA-videopelisarjan spin-offista tai Miami Vice-sarjan jaksosta, jossa poliisit Crockett ja Rico jahtaavat rikollisia. F1-sarja rantautui Miami Dolphinsin kotistadionin parkkipaikalle rakennetulle ahtaalle katuradalle ja showta piisasi. David Beckham vieraana McLarenin varikkopilttuussa, Willy T. Ribbs, ensimmäinen tummaihoinen f1-auton ratissa (testasi Brabham-tallin autoa 1986) ja voittajalle pokaalin ojensi NFL-legenda Dan Marino.

Kilpailu aiheutti ristiriitaisia fiiliksiä, ainakin F1-Forumilla. Osa piti radasta, joka antoi mahdollisuuksia ohituksiin, toiset taas lyttäsivät sen jälleen turhaksi kilpailuksi arabiratojen joukkoon. Ainakin kaksi ongelmakohtaa tuli viikonlopun aikana esille. Lämpimät olosuhteet vaikuttivat renkaiden kestävyyteen sekä pidon puute ajolinjalta poistuessa.

Kolmannesta ruudusta lähtenyt Max Verstappen ohitti starttikiihdytyksessä Carlos Sainzin ja ajoi ensimmäiset kahdeksan kierrosta Charles Leclercin kannassa. Ferrarin kultapoika kärsi kuitenkin rengasongelmista ja melkein päästi suosiolla hollantilaisen edelle. Super-Max piti kärkipaikkansa visusti omanaan kilpailun loppuvaiheilla tulleesta turva-autosta huolimatta ja ajoi helpohkoon vottoon. Ferrari-kaksikko Leclerc ja Sainz miehittivät podiumin muut paikat ja astelivat yleisön eteen jenkkifutiskypärät päässä. Kypärä voisi kokonsa puolesta toimia pienen lapsen pottana.

Valtteri Bottas ajoi loistavan viikonlopun, vaikka perjantaina harjoituskierrokset jäivät ulosajon myötä vähiin. Lauantaina korjatulla kaaralla komeasti viidenteen ruutuun ja pitkään oli sama sijoitus hallussa sunnuntainan, kunnes pieni lipsahdus 17. mutkassa kostautui ja George Russell ja Lewis Hamilton pääsivät edelle. Seitsemäs tila on kuitenkin auton iskukykyyn nähden täysosuma ja Bottaksen pisteiden ansiosta Alfa Romeo Sauber on valmistajien pisteissä viidentenä.

Vaikka autot pystyivätkin seuraamaan toisiaan ja kolme DRS-auletta oli käytössä, ohittaminen oli vaikeaa, minkä foorumilaiset kommenteissaan totesivatkin. Toisaalta ohituksen vaikeus on osa lajin dna:ta. Kilpailun halutaan olevan yhdistelmä kovaa kilvanajoa sekä kestävyyskisoista tuttua tarkkavaisuutta. Tuskin Indycar-sarjasta tuttu ohitusnappi (push to pass) olisi helpottanut sitä.

Leclercin johto MM-sarjassa Max Verstappeniin nähden on 19 pistettä. Bottas on pistetaulukossa kahdeksantena. Valmistajien pisteissä Ferrari ja Red Bull ovat karussa muilta. Kahden viikon päästä ajetaan kaikille tutulla Barcelonan radalla, jossa ohittaminen on ollut vuosia hankalaa. Pystytäänkö ohituslukemia parantamaan uusituilla menopeleillä?

Loppuun maininta koripallosta. Maajoukkueen eli susijengin Sasu Salin teki 18 pistettä (pelitilanneheitot 7/11), kun hänen edustamansa Teneriffa voitti mestareiden liigan loppuottelussa Manresan 98-87. Molemmat seurat tulevat espanjasta ja samassa maassa sijaitsevassa Bilbaon kaupungissa pelattiin euroopan toiseksi korkeimman seurajoukkueturnauksen lopputurnaus eli Final Four. Salinin joukkuetoveli Marcelinho Huertas palkittiin lopputurnauksen arvokkaimpana pelaajana. Finaaliuusinta löytyy Youtubesta.

NBA:n pudotuspeleissä Dallas Mavericks otti tärkeän voiton (111-101) kotiyleisön edessä Phoenix Sunsista ja tasoitti otteluvoitot lukemiin 2-2. Luka Doncic teki 26 pistettä ja otti seitsemän levypalloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti