maanantai 12. lokakuuta 2020

Voi turkanen, miten väsyttävä kilpailu

 

Perjantaina tuli kunnon hernerokkasumu Nürburgringin rata-alueelle, eikä pelastushelikopteria, kansankielessä mediheliä saatu taivaalle. Tämän seurauksena molemmat harjoitukset peruttiin. Sää poutaantui ja sunnuntaina ajettiin jälleen tylsä formula yksi-kilpailu.

Lähdössä paalupaikalta lähtenyt Valtteri Bottas piti Lewis Hamiltonin takanaan, mutta kierroksella 13 nastolalainen lukitsi oikean eturenkaansa ensimmäisessä kaarteessa ja Hamilton sanoi kiitos ja näkemiin. 

Kierrosta myöhemmin Kimi Räikkönen osui Williamsin George Russellin takarenkaaseen ja kolarin seurauksena britin autosta hajosi jousitus. Uransa 323. osakilpailua ajanut Sauber-kuljettaja sai tilanteensa 10 sekunnin aikasakon. Kimi oli maalissa 12:sta. Hieman myöhemmin Bottas ilmoitti radiossa tehojen katoamisesta. Auto varikolle ja keskeytys. Haastattelussa Bottas kertoi auton voimayksikköön tulleesta viasta. Että sellainen kilpailu suomalaisilta.

Lando Norrisin keskeytyksen myötä loppuvaiheessa radalle tuli Bernd Mayländerin ajama Mercedes-AMG turva-auto, mutta uusintalähtö ei muuttanut tilannetta. Hamilton nousi helpolla voitollaan tasoihin legendan Michael Schumacherin kanssa kaikkien aikojen voittotilastossa. Molemmilla 91 voittoa. Ennätys menee uusiksi ennen kauden päätöskilpailua. Luultavasti kahden viikon päästä Portugalissa. Michaelin poika Mick lahjoitti isänsä kypärän kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Max Verstappen ajoi varmasti toiseksi ottaen viimeisellä kierroksella bonuspisteen nopeimmasta kierroksesta ja kilpailun onnistujiin kuuluva Daniel Ricciardo palasi palkintosijoille kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Leveästi hymyilevä australialainen oli syystäkin onnessaan. Hän voisi esiintyä Colgate-mainoksessa.

Pikahälytyksellä tv-studiosta kutsuttu Nico Hülkenberg ajoi upeasti kahdeksanneksi lähdettyään joukon perältä matkaan. Antakaa hänelle ensi vuoden kattava sopimus.

BLM-promoilua harrastava, Snoop Doggilta näyttävä Hamilton johtaa Bottasia järkyttävän suurella 70 pisteen erolla, joten loppukauden kisat voisi katsoa uusintana (brittiselostuksella), ja silti mikään ei muutu. Lentävällä hollantilaisella Verstappenilla on vielä mahdollisuuksia hopeasijaan.

MM-sarja palaa 24 vuoden tauon jälkeen Portugaliin, mutta Estorillin sijaan ajetaan korkeuseroja, mikki-hiiri osuuden sekä pitkän viimeisen kaarteen sisältävällä Portimaon radalla. Rata on tullut tutuksi autopelien kautta.

Kilpailun mokailijaksi on laskettava Alexander Albon. Thaimaalaiskuljettaja osui Daniil Kvjatin autoon ja hajotti venäläisen AlphaTaurista etusiiven. Tämän lisäksi oli ajaa Pierre Gaslyn kylkeen. Red Bull-tallin johtoportaan pitäisi reagoida tilanteeseen ja vaihtaa paikkoja hänen ja ranskalaisen kesken. Red Bull tarvitsee Maxin rinnalle hyvän kakkoskuskin ja Gasly on sellainen.

Miten sosiaalisessa mediassa ajateltiin kilpailusta? Sen voit katsoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti