maanantai 31. lokakuuta 2022

Sunnuntai-ajelua Meksikossa

 

Kauden kolmanneksi viimeinen formula yksi-kilpailu typistyi jo alkumetreillä sunnuntai-ajeluksi. Max Verstappen ajoi helppoon voittoon Lewis Hamiltonin ajaessa toiseksi. Kotiyleisön suosikki Sergio Perez ajoi kolmanneksi. Podiumsijat menivät samoille miehille, kuin viime vuoden kilpailussa. Verstappenin voitto oli kauden neljästoista, mikä on uusi yhden kauden voittoennätys.

George Russell ajoi neljänneksi ja sai vielä lisäpisteen kilpailun nopeimmasta kierroksesta, hän kävi kyseistä tavoitetta varten varikolla kilpailun lopussa, jolloin hänen autoonsa laitettiin pehmeät renkaat. Kilpailun ainoa puhuttavin tilanne oli Daniel Ricciardon röyhkeä sukellus Yuki Tsunodan ajolinjalle. Japanilaisen kilpailun päättyi kolarin seurauksena ja australialainen sai kymmenen sekunnin aikasakon, mikä oli lopulta mitätön, sillä hän repäisi takana oleviin tarpeeksi eroa, jotta sai pitää seitsemännen tilansa.

Fernando Alonson hyvin sujunut kilpailu päättyi loppumetreillä konerikkoon ja auto työnnettiin nopeasti turva-aitojen taakse, jotta turva-autoa ei olisi tarvinnut radalle tuoda. Alfa Romeo Sauberin Valtteri Bottaksen hyvä aika-ajo ei tuonut sunnuntaina tulosta sillä hän putosi pari sijaa lähtökiihdytyksessa ja toisella varikkopysähdykellä autoon laitettiin kovemmat renkaat, vaikka pehmeätkin olivat yhtä kestäviä. Ensimmäinen pistesija sitten kesän on kuitenkin hyvä saavutus, vaikka moni odottikin suurempaa kuin yhtä mm-pistettä.

Selostajatkin ottivat puheeksi liian kestävät renkaat ja toiveissa hiipi ajatus kuluvammasta kumista, mikä toisi edes jotain jännitystä. Sitä ei ollut nimeksikään eilisessä kilpailussa. Suurempaa puhetta saatiin kuljettajien sekä tallien välillä käytävästä sanaharkasta.

Max Verstappen ei antanut ollenkaan haastatteluja Sky Sportsille, sillä tv-yhtiön väkeä edelleen kalvaa viime vuoden mestaruuden ratkaissut tuomarifarssi. Tämän lisäksi Red Bull haluaa muilta talleilta anteeksipyyntöä kulukattosyytöksistä Tallipomo Christian Horner totesi että raja rikottiin vahingossa eikä tarkoituksellisesti. Lajin viehätykseen ovat aina kuuluneet värikkäät persoonat ja suunsoittaminen. Tätä harrastettiin räikeästi Ayrton Sennan huippuvuosina.

Kauden toiseksi viimeinen kilpailu ajetaan Brasilian Sao Paulossa isänpäiväviikonloppuna.

(Kuva:Formula 1/Twitter)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti